Home > Geen categorie > 7 x modetips voor meiden met curves

7 x modetips voor meiden met curves

Het tijdperk van uitgehongerde modellen is gelukkig al enige tijd passé. Het normale vrouwenlichaam, compleet met curves en putjes, is terug in de mode en here to stay. Niet alleen op de catwalk zie je steeds meer plussize mode(llen); deze week maakte Linda. nog een statement met Linda.193 ‘lekker bodypositief’. De onderliggende boodschap is dat alle lichamen mooi zijn; no need om onzeker te zijn!

Het grote voordeel van al die body-positiviteit is dat er steeds meer winkels en webshops speciaal voor meiden met curves de (digitale) deuren openen.

Wij spotte 7 modetips voor de vrouw met curves. Zodat die rondingen nog mooier uitkomen en jij nog meer kunt pronken met al je vrouwelijkheid!

But, first things first – voor iedereen die een nieuwe outfit zoekt – draag waar JIJ je het prettigst in voelt.

#1 accentueer met kleuren

Het is je vast wel eens opgevallen dat heel veel meiden zich graag van top tot teen in het zwart steken. Niet persé omdat hun ziel echt zo donker is, maar omdat zwart afkleedt; donkere kleding doet het lichaam slanker lijken. Het tegenovergestelde geldt in de regel voor lichte kleding. Door slim met donkere en lichte kleuren te spelen, kun jij precies dat deel van jouw lichaam accentueren waar je de aandacht op wil vestigen. Prachtige stelten? Kies voor een lichte broek of rok. Goede buste? Kies voor een lichte top in de juiste grootte.

#2 extra large

Net zoals meiden zich maar wat graag fixeren op het nummertje op de weegschaal, lijkt het nummertje op je kleding etiket ook heilig. Liever een maatje M dan een maatje L (hoewel die L toch écht beter past). Maar toch is dat zonde; wie ziet dat kaartje eigenlijk? Wist je vooral ook dat kleding die nét ietsje te groot is, eigenlijk meer afslankt dan kleding die nét (niet) past?

#3 Voor zandlopers & peren: de JA-lijn

Is jouw figuur het best te omschrijven als een zandloper of peer (brede heupen, smalle taille en al dan niet een volle buste)? Kies voor rokken of jurken met een a-lijn model. Deze accentueren je vrouwelijke silhouet

#4 Voor appels & aardbeien: benen in de strijd

Het appel en het aardbeien figuur kenmerken zich met het gegeven dat het meeste gewicht boven de taille zit. Dat betekent een volle romp en vaak ronde buste. De benen daarentegen blijven als lange, slanke stelten. Voor de armen geldt idem. Ben jij een appeltje of een aardbeitje kies dan voor korte rokjes of bootcuts en straight jeans in combinatie met een leuke pump. Probeer tops met grove breisels te vermijden!

#5 Lekker stoffie

Denk je een perfect kledingitem te hebben uitgezocht, komt het materiaal nog om de hoek kijken. Te dik, te dun, te glad… Houd er rekening mee dat niet elke stof geschikt is voor elk lichaam (sommige stoffen zijn voor geen enkel lichaam geschikt..) Onderwerp je kledingstukken alvorens aanschaf aan een uitgebreide check (rekken, strekken, springen, trekken) dan weet je zeker dat jij, of je gezelschap, geen verrassingen staat te wachten als de zon een keertje goed schijnt!

#6 Details

Uiteindelijk gaat het om het totaalplaatje. Daarbij is het aller belangrijkste dat jij je op het gemak voelt, maar ook details matter. Een leuk oorbelletje, kettinkje of geföhnde coupe maken jou look compleet.

#7 No judgement

We kunnen het niet genoeg benadrukken; je bent mooi zoals je bent. Laat je niet van de wijs brengen door wat anderen vinden of doordat sommige kledingitems misschien niet geschikt zijn voor jouw figuur (en vergeet niet; er zijn ook kleding stukken die prachtig staan bij meiden mét curves, maar niet tot hun recht komen bij slanke meiden. You’re not alone!)

Let wel; iedereen is prachtig, wij houden van alle vormen en maten. Of je nu een maatje meer of een maatje minder hebt of als perfect beschouwt; vergeet je gezondheid niet!

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.