Home > Geen categorie > 7 x je auto financieren met een lening

7 x je auto financieren met een lening

Nieuwe auto op het oog maar – ondanks dat je een groot gedeelte van 2020 thuis hebt gezeten – net niet genoeg floes op de spaarrekening? No worries, er bestaan tal van mogelijkheden om geld te lenen voor de aanschaf van een nieuwe auto. Maar als je dat doet, moet je het wel goed doen. En met goed bedoelen we verstandig. Er is immers niet zo oncharmant als boven je stand leven en dat niet kunnen betalen.

Wij geven je zeven tips voor het afsluiten van een lening die past bij jou en jouw financiële vooruitzichten voor de toekomst. Zodat je niet voor verrassingen komt te staan en je die auto nog heel lang kan blijven rijden.

Noodzaak 

Voordat je een lening aangaat is het belangrijk om bij jezelf na te gaan of dit wel echt nodig is. Dit zijnde het lenen van geld of die auto die je zelf niet kunt betalen. Is een goedkoper exemplaar niet ook voldoende? Weet je zeker dat het geen impulsaankoop is? We willen er maar zeker van zijn dat je geen spijt krijgt van een lening die je nog de nodige jaren zal moeten betalen.

Vermijd vrienden of familie

Wat we daarmee willen zeggen: leen geen geld van vrienden of familie. Dat heeft twee redenen, 1) kwesties als deze kunnen druk op jullie relatie uitoefenen met alle gevolgen van dien, 2) je kunt ten alle tijden het best geld lenen bij een betrouwbare geldverstrekker. Kies je er wel voor om geld te lenen van vrienden of familie? Laat alles dan goed vastleggen, dat scheelt een hoop gedoe mocht jullie relatie onder druk komen te staan (of kan voorkomen dat ie op druk komt te staan).

Check de rentepercentages 

Geld lenen kost geld. Leen je 100 euro, kost je dat 110 euro. Tel uit wat dat betekent als je een geldbedrag groot genoeg voor de aanschaf van een auto leent. Bekijk daarom altijd goed van tevoren de rentetarieven van je lening. Er zijn veel factoren die invloed hebben op de hoogte van de rente op jouw nieuwe auto.

Laat je adviseren 

Rente, leningen, maandlasten, overschrijvingen, BKR-registraties. Je moet er maar net verstand van hebben. Heb je dat niet? Laat je dan adviseren door iemand die wel verstand van zaken heeft.

Niet meer dan nodig 

Het klinkt verleidelijk; gooi er nog duizend euro bovenop, kunnen we daar wat leuks van doen. Beter doe je dat niet. Nogmaals; iedere euro die je leent kost je geld. En als je je lening niet meer kunt afbetalen kom je in de schuldsanering terecht.

Zijn de maandlasten betaalbaar?

Geld lenen voor auto vandaag betekent betalen morgen. De maandlasten die je nu kunt missen, moet je ook over een paar jaar maandelijks nog aflossen. Houd daarom rekening met rigoureuze veranderingen in je leven.

BKR-registratie

Geld lenen betekent dat je een BKR-registratie krijgt. Via die registratie kunnen overheidsinstanties en banken ten alle tijden inzien hoe veel geld jij verschuldigd bent. Dit kan negatieve gevolgen hebben voor het aanvragen van een eventuele hypotheek o.i.d.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu