Home > Geen categorie > 5 x waarom jaloezieën als raamdecoratie helemaal hip is

5 x waarom jaloezieën als raamdecoratie helemaal hip is

Herinner je de jaloezieën van vroeger nog? Plastic, makkelijk kapot en zeker geen lust voor het oog? Wij wel. Anno 2020 krijg je jaloezieën alle vormen en maten en kunnen ze een esthetische aanvulling op je interieur zijn. Wij vertellen je waarom deze vorm van raamdecoratie, zeker als je hem helemaal kunt aanpassen aan je eigen smaak en interieur, super hip is.

Design

Jaloezieën zijn er, in tegenstelling tot pak ‘m beet 30 jaar geleden, in alle soorten en maten. Denk daarbij aan materialen zoals hout, pvc of alluminium. Vooral de houten variant is momenteel helemaal in trek; geen woonmagazine of -programma waarin de houten jaloezieën niet terugkomen. Ook qua kleur en afwerking heb je vaak alle vrijheid. Met een beetje zoek- en puzzelwerk weet je dus zeker dat jouw jaloezieën naadloos aansluiten bij de rest van je interieur (voor je het weet sta je zelf in een woonmagazine)!

Lekker breed

Wellicht niet zo uniek in de raamdecoratie, maar ook jaloezieën worden op maat gemaakt. Dat betekent dat het niet uit maakt hoe groot of klein je raampartij is; het past altijd wel!

Sfeer

Met jaloezieën bepaal je volledig zelf hoe veel lichtinval je in je woning wil. Je stelt deze raamdecoratie makkelijk bij en creëert zo op elk moment van de dag, en bij elk type weer (en dat zijn er nogal wat in Nederland) de juiste sfeer in je ruimte.

Warmte

Jaloezieën zijn niet alleen een lust voor het oog of sfeermaker in je woning, ze kunnen er ook bij helpen om de warmte in je woning of ruimte te beperken doordat ze licht van buitenaf tegenhouden.

Privacy

De gordijnen dicht geeft je huis al snel een heel gesloten uitstraling. Maar zeker op de begane grond is er vaak geen andere optie als je gluurders buiten wil houden. Het voordeel aan jaloezieën is dat ze altijd een bepaalde mate van privacy creëren; ze belemmeren het zicht van voorbijgangers zonder direct een heel gesloten gevoel uit te stralen. Ook hier geldt weer; je past makkelijk en snel aan hoe veel privacy je wil, een draai aan het bedieninskoord en klaar is Kees!

 

 

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.