Home > Geen categorie > 5 overwegingen bij het kopen van een boxspring

5 overwegingen bij het kopen van een boxspring

Boxsprings zijn razend populair en lijken steeds meer territorium te winnen van andere bedden. Niet gek ook, een goede boxspring is zo comfortabel dat het al gauw voelt alsof je op wolken ligt. Daarbij zijn deze bedden meestal vrij hoog, wat niet alleen een heel luxe gevoel geeft, maar het ook heel makkelijk maakt om in en uit je bed te komen.

Afmetingen

Houd bij het aanschaffen van je boxspring altijd rekening met de afmetingen. Een goede boxspring heb je je hele leven – althans, heel lang! – plezier van, maar dan moet ie wel passen. Bij jou en je (toekomstige) partner en in de ruimte waar het bed komt te staan. Houd daarbij ook zeker rekening met eventuele verhuizingen; een boxspring van 2,40m breed is leuk, maar kom je die overal kwijt? En dan hebben we het nog niet eens over het verhuizen van het bed, dat is ook nogal een karwei als hij

Liggen en zitten

Lees je vaak in bed of kijk je veel tv in bed? Dan is het zeker de overweging waard om een elektrisch verstelbare boxspring aan te schaffen. Daar moet je nu even iets verder voor in de buidel tasten, maar ook daar heb je vervolgens weer een leven lang plezier van.

Topper

Slaap je hard of zacht? En denk dan niet alleen aan wat lekker ligt, maar ook zeker wat het best bij jou lichaam past. Je wil immers niet dat je nieuwe bed je rugklachten oplevert. Mocht dat onverhoopt toch het geval zijn, wees dan niet getreurd: een nieuwe topper en je bed is wederom als nieuw!

Tijdloos

 We blijven erop hameren: een boxspring heb je niet voor even maar voor het leven. Denk daarom goed na over de kleur van de boxspring. Een lichte kleur wordt allicht gauw vies (en het is ook niet zo dat je zo’n bed even in de wasmachine gooit…) En een opvallend patroon in het hoofdbord is nu wellicht leuk, maar denk je daar over een paar jaar hetzelfde over?

Budget 

Het ziet er chique uit, ligt heerlijk en zal dus wel duur zijn, toch? Nou, nee dus! Een mooie boxspring heb je in alle soorten en maten en voor vrijwel ieder portemonnee.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu