Home > Geen categorie > 3 tentoonstellingen voor de prijs van 1

3 tentoonstellingen voor de prijs van 1

Van 21 september t/m 16 november kunt u in Museum aan het Vrijthof genieten van maar liefst 3 tentoonstellingen! De tentoonstelling ‘Stilstaan bij Charles Vos’ is op veler verzoek verlengd tot en met 16 november. Daarnaast kunt u tot die tijd een bezoek brengen aan ‘De 10 Koninklijke Hofleveranciers van Maastricht’. Nieuw is de tentoonstelling (OLD)Fashion(ed) waarbij Museum aan het Vrijthof samenwerkt met de Nederlandse Dansdagen en FASHIONCLASH Maastricht.

Fc14 Bs S1 0705

Veel ouderen voelen zich afgeschreven. Echter, een ouder wordend lichaam zegt niets over de jonge geest. Vier choreografen en vier modeontwerpers lieten zich inspireren door ambachten als metaal bewerken, papierscheppen, strovlechten en stroop maken. Ze creëerden vier dansante modeshows, of vier modieuze choreografieën, met niet geschoolde dansers tussen de 63 en 80 jaar. 

Door modernisering en technologische ontwikkeling dreigen veel oude ambachten te verdwijnen uit ons dagelijks leven. Ambachten zijn voor hedendaagse mode ontwerpers en designers vaak een inspiratiebron voor het creëren van nieuwe modecollecties. Hoe kun je op een eigentijds manier vorm geven aan papierscheppen, stroop maken, rietvlechten en staalwerken? Dat kunt u zien in de tentoonstelling (OLD)Fashion(ed).

(OLD)Fashion(ed) is een project van uitdagingen tussen jong en oud, tussen heden en verleden. Het gaat over doorgeven van kennis en door ontwikkelen van ideeën.

Museum aan het Vrijthof, de Nederlandse Dansdagen en FASHIONCLASH Maastricht werken samen voor dit actuele project. Het maakproces van deze voorstellingen worden in beeld en video gevangen, en samen met de creaties tentoongesteld in Museum aan het Vrijthof. 

Dsc 0053
De tentoonstellingen ‘Stilstaan bij Charles Vos’, ‘De 10 Koninklijke Hofleveranciers van Maastricht’ en ‘(OLD)Fashion(ed) zijn te zien tot en met 16 november 2014.

Bezoekadres:
Vrijthof 18, 6211 LD Maastricht

043 321 1327

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

pre order: Mister Michelin WERNER LOENS legt het masker af

Dé man achter de Michelinsterren in België, Nederland en Luxemburg, voor het allereerst voor de camera. Dit voorjaar exclusief in Chapeau!

pre order hier!