Home > Geen categorie > 3 filmpremieres in 1

3 filmpremieres in 1

Woensdagavond werd in de Lumiere in Maastricht de rode loper uitgerold voor niet 1, niet 2, maar 3 films die in tegelijkertijd in premiere gingen. Het ging om 3 films van het Masterplan Filmtalent Limburg. HET Masterplan Filmtalent Limburg is een initiatief van Elbe Stevens Films en Lumière Cinema Maastricht. Het Masterplan geeft elk jaar een groep jonge talenten uit de Euregio de kans een professionele korte speelfilm te maken.Per jaar worden er binnen het programma drie korte films gerealiseerd. Zo krijgen de deelnemers de kans om het gehele productieproces van begin tot eind te doorlopen. Het Masterplan koppelt deze deelnemers aan professionele netwerken uit Nederland, België en Duitsland waardoor zij zich in korte tijd optimaal kunnen ontwikkelen.

De organisatie van het Masterplan is gevestigd in Maastricht. De films worden opgenomen in en rond Limburg. Ook door de samenwerking met lokale kunstopleidingen, gemeentes en culturele instellingen is het Masterplan geworteld in de regio. De werving en selectie van de talenten vindt plaats in samenwerking met een aantal kunst- en filmopleidingen uit de omgeving: Communication and Media Design en ABK Visuele Communicatie van Zuyd Hogeschool, Toneelacademie Maastricht, Arcus College Heerlen en de Media, Arts & Design Academy in Genk.

Het Masterplan bouwt voort op het werk van initiatiefnemers Elbe Stevens en David Deprez. Zij hebben al eerste stappen gezet in het koppelen van lokale talenten aan professionals en het stimuleren van het Limburgse filmklimaat. Elbe Stevens is medeoprichter van het professionalsplatform Cinesud en realiseerde de afgelopen jaren meerdere korte speelfilms in de regio, waaronder Behind the Wall (2010), Anatole (2011) en Voorbij (2013). Deze films zijn ondertussen internationaal gedistribueerd. David Deprez is artistiek directeur van Lumière Cinema in Maastricht en is actief betrokken bij het stimuleren van regionaal talent. Lumière heeft zich ontwikkeld tot podium en ontmoetingsplek voor talenten en is een onafhankelijke gesprekspartner voor lokale overheden en organisaties zoals Culturele Hoofdstad.

O.a. de Provincie Limburg en de Gemeente Maastricht zijn partners van het Masterplan. 

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu