Home > Geen categorie > 10-jarig jubileum Chrisjteijn

10-jarig jubileum Chrisjteijn

Dit jaar viert Stichting Chrisjteijn nuudigt oet Eijsden het 10-jarig jubileum. De stichting organiseert inmiddels al 10 jaar lang een zestal concerten in de St. Christinakerk aan de Vroenhof in Eijsden. De concerten worden uitgevoerd door gerenommeerde muzikanten, zangers en zangeressen. Het is ook een plek waar de jeugd een kans krijgt.

 

Het laatste weekend van mei heeft Chrisjteijn een leuk jubileumprogramma kunnen samenstellen. Op vrijdagavond 29 mei beginnen we op de binnenplaats van kasteel Eijsden om 20.00 uur met een werk van de toen nog jonge Mozart (KV 35), die Schuldigkeit des ersten Gebots, uitgevoerd door de sopranen Lieke Smeets, Nathalie Denijft, Katarzyna Wilk en de tenoren René Slot en Sean Breen. De verbindende teksten worden uitgesproken door Sef Thissen. Sef en de andere solisten hebben allen een sterke muzikale binding met de zangpedagoge Gemma Visser (woonachtig in Eijsden), die voor de invulling van dit muzikale pakket verantwoordelijk is. De muzikanten die het ensemble vormen komen van het Conservatorium Maastricht en de muzikale leiding is in handen van Alice Hendrix.

Zaterdagavond 30 mei om 20.00 uur voeren een zestal muzikanten van het Koninklijke Concertgebouw Amsterdam  in het Cultureel Centrum Eijsden werken uit van Schumann, Brahms, Rossini en Mozart. Naast de strijkers neemt de van Eijsden afkomstige Arno Piters de klarinetpartij voor zijn rekening. Uniek voor deze regio.

Zondagmorgen 31 mei om 10.30 uur wordt in de St. Christinakerk een mis van Haydn uitgevoerd door het St. Christinakoor. De dag wordt afgesloten om 16.00 uur in dezelfde kerk met een concert van de Poolse Torunski Brothers. Sax en bas klarinet in een jazzy stijl. Kortom een geweldig programma dat deze stichting in Eijsden presenteert.

Kijk voor meer informatie op de website www.chrisjteijn.nl.

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu