Home > Branded content > Zes ‘sterrenchefs’ op 38ste Preuvenemint

Zes ‘sterrenchefs’ op 38ste Preuvenemint

Buitenlandse chefs van aanzien die eind augustus naar ’t Preuvenemint komen om voor een groot publiek te koken. Bezoekers uit Noordrijn-Westfalen, Belgisch-Limburg en Wallonië die het evenement in toenemende mate ontdekken als een manier om op bijzondere wijze kennis te maken met de stad. Het zijn ontwikkelingen die ze bij het organiserende Struyskommitee niet alleen van harte toejuichen, maar die ze ook zien als een kans om het evenement nóg steviger te verankeren in de euregio.

Maastrichtse ziel
„’t Preuvenemint, dit jaar van 22 tot en met 25 augustus, mag zijn Maastrichtse ziel nooit verliezen,” zegt Niels Klinkhamer, die vorig jaar aantrad als voorzitter van het Stuyskommitee. „Het is een feestje in Maastricht, maar niet langer een exclusief Maastrichts feestje. Mede dankzij onze enthousiaste deelnemers heeft ’t Preuvenemint zich ontwikkeld tot een topevenement dat qua sfeer en uitstraling aansluit bij het internationale karakter van Maastricht. Daar spelen wij als organisatie op in.” De ambitie is om de komende jaren nog meer bezoekers van buiten Limburg naar het evenement te halen, zegt Klinkhamer. „Uit de rest van Nederland, maar bijvoorbeeld ook uit Duitsland en uit België. Wij zien daar heel veel kansen.”

‘’t Preuvenemint, dit jaar van 22 tot en met 25 augustus, mag zijn Maastrichtse ziel nooit verliezen’

Sterrenchefs
Dit jaar mag ’t Preuvenemint maar liefst vijf sterrenchefs verwelkomen, met een beetje ‘smokkelen’ zelfs zes. Bijzonder blij is ’t Stuyskommitee met de komst dit jaar van Wout Bru, voormalig tweesterrenchef in Zuid-Frankrijk en (mede door zijn televisieoptredens) een van de bekendste koks van België. Hij staat tijdens de 38ste editie in één stand met het team van het Maastrichtse restaurant Le Bouchon d’en Face. Ook sterrenrestaurants Beluga, Tout à Fait en het succesvolle ‘grensoverschrijdende’ restaurantcollectief Crossing Borders – met in hun gelederen maar liefst drie chefs met een Michelinster – zijn dit jaar weer van de partij op het Vrijthof. Klinkhamer: „Met de buitenlandse inbreng wordt het toch al mooie aanbod van restaurants alleen maar verder vergroot. Je ziet door de hele organisatie heen allerlei initiatieven ontstaan. Dat houdt ons jong en fris.”

www.preuvenemint.nl

_____________________________________
Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.