Home > Culinair > Yannick Bouts nieuwe general manager van Kasteel van Ordingen

Yannick Bouts nieuwe general manager van Kasteel van Ordingen

Yannick Bouts wordt op 1 oktober de nieuwe general manager van het Kasteel van Ordingen. De 41-jarige Hasselaar wil de horecalocatie in de Truiense deelgemeente naar een hoger niveau brengen. “We mikken vooral op de individuele gast”, benadrukt hij.

Bout heeft in veel vooraanstaande huizen gewerkt. Begin 2020 werd hij general manager van Domaine La Butte aux Bois in Lanaken. In de lente van dit jaar ging hij aan de slag in Château de Vignée in Rochefort. De Hasseltse ondernemer Christian Teunissen zag in hem de geknipte man om zijn horecaproject in de steigers te zetten.

“Dat was een tijdelijke opdracht”, preciseert hij. “We hebben daar in korte tijd mooi werk kunnen verrichten. Het team werd helemaal vernieuwd, met chef Marius Bosmans als uithangbord. Na mijn vertrek wordt hij nog meer het gezicht van Château de Vignée.”

“Wij zijn heel blij met de komst van Yannick”, zegt eigenaar Koen Sleurs. “Een gedreven Limburger met een pak ervaring in de horeca, dat is het profiel dat we zochten. We hadden Yannick al langer op het oog. Nu deed zich de kans voor om een samenwerking aan te gaan.”

De geschiedenis van het kasteel van de heren van Ordingen gaat terug tot 1040. Hun residentie fungeerde destijds als wachtpost op de grens van het graafschap Loon. In het begin van de zeventiende eeuw werden de gebouwen verkocht aan de Duitse Orde, die er een dependance van landcommanderij Alden Biesen van maakte. Tot de Franse Revolutie verbleven er 25 commandeurs. Daarna kwam het kasteel in handen van diverse privé-eigenaars.

In 1997 werd het gekocht door ondernemer Richard Sleurs, die het na jarenlange verbouwingen in zijn vroegere glorie herstelde. Vandaag is het Kasteel van Ordingen een luxueus horecaresort met een hotel, wellness, vergaderfaciliteiten, Bistro d’Ordange en gastronomisch restaurant Aurum, waarvoor de jonge chef Gary Kirchens van La Villa Loraine in Brussel werd aangeworven. Al bij zijn eerste vermelding in de culinaire gids Gault&Millau kreeg hij 15,5/20. De achttien suites en veertien kamers werden ingericht door de bekende decorateur Pieter Porters.

Koen Sleurs (links) en Yannick Bouts

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.