Home > Culinair > Winefair Lanaken telt dit jaar 45 exposanten

Winefair Lanaken telt dit jaar 45 exposanten

Auteur: Maarten van Laarhoven

Loepzuivere wijnen uit Frankrijk, Italië, Duitsland, Spanje, Oostenrijk en België, maar ook uit relatief onbekende wijnlanden als Tsjechië, Slovenië, Moldavië en Bulgarije. Ook zijn er pareltjes uit Griekenland, het uitgestrekte land waar al meer dan 6000 jaar wijn gemaakt wordt, maar waarvan we de voortbrengselen op wijngebied in onze lage landen nog altijd niet of nauwelijks kennen. Op de Winefair in Lanaken zijn ze voor een habbekrats te koop, zeker als je de prijzen vergelijkt met die van vergelijkbare grote en bekende wijnen uit bijvoorbeeld Italië.

De Winefair in Lanaken, de driedaagse wijnmanifestatie die vrijdag de deuren opent  in het Cultureel Centrum van Lanaken, telt dit jaar 45 exposanten. De meeste van hen handelen in wijnen uit de meest uiteenlopende landen, maar ook zijn er stands waar bijvoorbeeld gin en rum worden verkocht. Daarnaast voorziet het aanbod in onder meer charcuterie en speciale kazen.

Tijdens de openingsavond komende vrijdag vindt tussen 19.00 uur en 23.00 uur in het zogeheten Smeg-cooking theater een heuse ‘oestermania’ plaats, waar oesters op diverse speciale manieren zullen worden bereid: voor de ogen van het publiek worden de heerlijkste oesters bereid. Met champagnesabayon, met crème van basilicum en duindoornbes of onder de grill. Daarnaast laat ‘oesterkoning’ Joris Sondeyker zijn publiek gaar kennismaken met oesters in zijn allerpuurste vorm.

Ook op zaterdag en zondag zijn er diverse kookdemonstaties. Wie het graag bij wijn houdt, maar niet onmiddellijk weet waar hij het door de veelheid aan wijnen zoeken moet, krijgt overigens enige hulp: de sommeliers van Winefair Lanaken hebben hun tien favorieten gekozen en laten daar het publiek graag mee kennismaken.

show auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu