Home > Culinair > Winefair dit jaar afgelast maar komt in 2021 sterker terug

Winefair dit jaar afgelast maar komt in 2021 sterker terug

De Winefair, het grootste en bekendste wijnevenement van België, gaat dit jaar niet door. De beurs, waarvan de Limburgse editie vorig jaar nog verhuisde van het cultureel centrum in Lanaken naar het hippe Thor Central in Genk, ‘delft het corona-onderspit’, zo laat de organisatie weten. Dat betekent concreet dat behalve de achtste Limburgse editie Thor Genk (6-8 november) ook de zesde editie van het driedaagse evenement in Leuven (Hal 5; 20-22 november) van de activiteitenkalender is geschrapt.

Organisator Stefan Frissen van Primetime Group noemt het besluit ‘bijzonder spijtig’. ,,We hebben deze beslissing met veel pijn in het hart genomen, maar aangezien alle grote events in België tot nader order zijn verboden, hadden we eigenlijk geen andere keuze, ook niet in het geval van een beperking van het aantal bezoekers.”

Sinds het begin van de corona-crisis heeft organisator – en ondernemer – er steeds voor gekozen de toekomst positief tegemoet te zien, aldus medeorganisator Wouter Vanmelkebeek. ,,We wilden zo lang mogelijk voluit blijven doorgaan. Nu zijn we op het cruciale punt gekomen waar we, behalve optimist, ook realist moeten zijn. Onder de huidige omstandigheden en met de nu geldende maatregelen is het onmogelijk een sfeervol event als Winefair te organiseren zoals het hoort.”

Volgens Stefan Frissen is het beter om niet te lang te treuren over het niet doorgaan van het evenement. ,,In 2021 zijn we er terug. Sfeervoller en sterker als ooit tevoren.”

 

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu