Home > Culinair > WijnSpijs Wandelen Sittard: culinaire tocht door de historie

WijnSpijs Wandelen Sittard: culinaire tocht door de historie

In Maastricht is het de afgelopen jaren uitgegroeid tot een echte traditie. Een traditie waar mensen uit het hele land weken, zo niet maanden van tevoren naar uitkijken: de WijnSpijs Wandeling, een leerzame en culinair verantwoorde tocht door de pittoreske binnenstad van wat veel mensen nog altijd beschouwen als de gastronomische hoofdstad van het land.

Binnenkort, om precies te zijn op zondagmiddag 27 september, krijgt ook Sittard de kans om te laten zien wat het op gastronomisch gebied allemaal in huis heeft. Ook deze stad heeft immers tal van culinaire pareltjes die erom schreeuwen om ontdekt te worden, zeker in combinatie met een fikse calorie-verslindende wandeling door de prachtige binnenstad.

Eigenlijk zou de Sittardse versie van de WijnSpijs Wandeling gelopen worden op 22 maart. Hoewel lekkerbekken ernaar hadden uitgekeken om één dag na het officiële begin van de lente Sittard te ontdekken, ging het hele feest uiteindelijk niet door, vanwege de coronacrisis.

De WijnSpijs Wandeling Sittard voert langs vijf zaken, die eigenlijk allemaal vlakbij elkaar liggen, waardoor deze wandeling ook uitermate geschikt is voor culi’s die liever lui dan moe zijn: wandelen wordt van harte aanbevolen, zeker als je de stad niet kent (de uitgezette stadswandeling is enkele kilometers lang), maar verplicht is het natuurlijk niet.

Kijk, om alvast een idee te krijgen van wat je allemaal te wachten staat, op de sites van de deelnemende restaurants. Dit zijn De Limbourg, Hotel Merici, Ich en Diech, Meds en Silvester’s. Het gaat stuk voor stuk om adresjes die veel locals tot hun favoriete eetgelenheden rekenen. In elk etablissement wacht de wandelaars een verrassend en keurig verzorgd gerechtje, in combinatie met een bijpassend glas wijn. En dat alles voor de aantrekkelijke all-in prijs van 50 euro per persoon.

Net zoals alle WijnSpijs Wandelingen (ze vinden inmiddels plaats door heel Nederland) begint ook de WijnSpijs Wandeling Sittard om 12.00 uur. Het einde is voorzien rond de klok van vijf, zodat de deelnemende restaurants zich weer kunnen opmaken voor hun reguliere gasten. Wie er overigens weer naar uitkijkt om weer eens culinair te gaan wandelen in Maastricht, zal nog wat langer geduld moeten bewaren. De eerstvolgende WijnSpijs Wandeling daar is op zondag 18 oktober.

Voor meer informatie en het bestellen van tickets: https://www.wijnspijs.nl/culinaire-wandeling/sittard/27-09-2020/

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu