Home > Culinair > Wijnrestaurant op het Land viert eerste lustrum in Meerssen

Wijnrestaurant op het Land viert eerste lustrum in Meerssen

Pop-up Wijnrestaurant op het Land strijkt deze zomer voor de vijfde keer neer tussen de Limburgse wijngaarden. Voor het eerste lustrum kiest de organisatie voor een nieuwe locatie en een aangepaste formule. De wijnkaart blijft met louter mooie Limburgse wijnen onveranderd.

Voor de eerste lustrum-editie van Wijnrestaurant op het Land verruilt de organisatie na drie jaar het Land van Kalk voor Wijngaard Raar Saint Remi, bovenop de Raarberg in Meerssen. „Hoewel we twee bijzonder mooie edities hebben gehad bij Landgoed Overst, merkten we toch dat de gasten stonden te popelen om een nieuwe Limburgse wijngaard te beleven. De keuze voor Raar Saint Remi was snel gemaakt: dit wijndomein past precies bij de veranderingen die wij voor de komende editie op het oog hadden”, aldus Patriek Doelen van Wijnrestaurant Mes Amis in Maastricht, een van de initiatiefnemers.

Na vier edities van Wijnrestaurant op het Land met genoeg ruimte voor 400 couverts, is er vanaf deze lustrumeditie slechts plek voor maximaal 100 gasten per servies. Zo wil de organisatie inzetten op een intiemere en exclusievere beleving.

Wijnrestaurant op het land

Zo worden alle gasten van Wijnrestaurant op het Land komende juni en juli – mits het weer het toelaat – écht ontvangen tussen de wijnranken: aperitief en amuses worden staand genoten. Eenmaal aan tafel wordt de menukeuze voor lunch en diner beperkt tot een vier- tot zesgangenmenu met traditionele en vegetarische opties. De à la carte kaart is verleden tijd. „Zo kunnen we nog meer inzetten op de kwaliteit van de gerechten en onze gasten een menu bieden zoals ze dat door het jaar heen ook bij Mes Amis geserveerd krijgen.’’

Bij de regionale gerechten, gemaakt met voornamelijk streekproducten, serveert voormalig Wijnvrouw van het Jaar Annaline Doelen een selectie van de mooiste wijnen uit Meerssen, Voerendaal en de rest van Belgisch- en Nederlands Limburg.

Wijnrestaurant op het Land vindt plaats van 28 juni tot en met 29 juli 2024. Reserveren kan vanaf 1 april via wijnrestaurantophetland.nl – na vier uitverkochte edities en gelet op het kleinere aantal plaatsen dit jaar is het raadzaam er op tijd bij te zijn.

Wijnrestaurant op het land
Wijnrestaurant op het land
hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.