Home > Culinair > Wijnrestaurant op het Land, tussen de Zuid-Limburgse wijnranken

Wijnrestaurant op het Land, tussen de Zuid-Limburgse wijnranken

FOTOSLIDER?
Ze liggen er nu nog wit bij, de wijngaarden op de grens tussen Nederland en België. Dat zal wel anders zijn als komend voorjaar op het Maastrichtse Wijngoed Hoeve Nekum de deuren van pop-up ‘Wijnrestaurant op het Land’ openen, een tijdelijk restaurant in de openlucht, waar gasten drie weken lang kunnen genieten van regionale wijn-spijs-creaties. Het restaurant heeft zowel tijdens de lunch als het diner 300 couverts, zodat het initiatief per dag maximaal 600 gasten kan herbergen.

Restaurant op het land
Sinds enkele jaren wordt in het Brabantse dorp Wouw (gemeente Roosendaal) in het voorjaar Restaurant op het Land georganiseerd: een restaurant midden in de natuur, waar alles draait om asperges. In de Limburgse variant draait het niet specifiek om asperges, maar wel om regionale wijnen en producten. Het Maastrichtse Wijnrestaurant Mes Amis neemt de culinaire uitvoering voor zijn rekening en geeft een ‘eigen draai’ aan het concept.

Het idee werd vorig jaar geboren tijdens de evaluatie van de Amstel Gold Race 2017, de wielerklassieker die mede wordt georganiseerd door PEPr Company. Die evaluatie vond plaats in Restaurant op het Land tussen de aspergevelden. Het enthousiasme was zo groot dat al terug in de auto naar Limburg de mogelijkheid werd geopperd om een Limburgse variant in het leven te roepen.

Wijnrestaurant op het land
De Limburgse versie van Wijnrestaurant op het Land gaat open op 25 mei en sluit op 16 juni. De gerechten in het menu dat tussen de wijnranken geserveerd worden, zullen vergelijkbaar zijn met de gerechten die bij Mes Amis geserveerd worden. ,,Alleen worden de gerechten die we hier gaan serveren iets toegankelijker, iets laagdrempeliger’’, vertelt Patriek Doelen, sinds januari 2018 mede-eigenaar van het restaurant van zijn ouders. Dat het concept iets anders is dan in Brabant, betekent echter niet dat er helemaal geen asperges op de kaart zullen staan: er wordt enkel met streek- en seizoensgebonden producten gewerkt en asperges maken daar natuurlijk deel van uit. Zoals bij Mes Amis gebruikelijk is worden bij alle lokale en regionale gerechten wijnen uit de streek geserveerd.

Het menu van Wijnrestaurant op het Land – de Brabantse variant mocht vorig jaar in drie weken tijd zo’n 7000 gasten verwelkomen – wordt geserveerd bestaat uit drie of vier gangen. Een driegangenmenu kost € 35,- voor vier gangen geldt een prijs van €42,50.

Wijnbar en terras
Overigens is het tijdelijke wijnrestaurant ook een plek waar gasten van harte welkom zijn voor ‘gewoon’ een glaasje Limburgse wijn. Dat kan genoten worden in de wijnbar of op het terras van het pop-up wijnrestaurant. Alle wijnen die normaal gesproken bij Mes Amis geschonken worden, zullen ook in het tijdelijke paviljoen verkrijgbaar zijn. Om de wijnbelevenis compleet te maken kunnen de gasten van het pop-up restaurant indien gewenst ook een rondleiding door wijngaard krijgen.

Vanwege de korte duur dat het pop-up-restaurant geopend is, is het verstandig om tijdig te reserveren. Dat kan uitsluitend online via www.wijnrestaurantophetland.nl

show auteur

Auteur: Demy Janssen

Creatieveling en levensgenieter

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.