Home > Culinair > Wijnrestaurant op het Land krijgt er een weekje bij

Wijnrestaurant op het Land krijgt er een weekje bij

Het evenement mag dan nog niet helemaal zijn uitverkocht, het begint er langzaam wel op te lijken dat dat wel snel gaat gebeuren. De tweede editie van Wijnrestaurant op het Land, dit jaar in het hartje van het Zuid-Limburgse Heuvelland, mag dan ook met recht een succes genoemd worden. Dit heeft de organisatie er toe doen besluiten deze editie met een week te verlengen. Zondag 4 oktober zou de laatste dag zijn, maar die is uitgesteld tot zondag 11 oktober. Er is echter één kleine restrictie: van 5 tot en met 8 oktober kan alleen worden gereserveerd voor het diner.

Het is de combinatie van Limburgse streekproducten, Limburgse wijnen en Limburgse gastvrijheid, die van Wijnrestaurant op het Land – een initiatief van Wijnrestaurant Mes Amis, The PEPr Company en Wijndomein St. Martinus – waar de gasten zo enthousiast over zijn, naast uiteraard de bijzondere locatie.

Als enig puntje van kritiek voor deze tweede editie van Wijnrestaurant op het Land, zou de timinig kunnen gelden: doordat de zon al om half 8 ondergaat, krijg je als dinergast maar even de tijd om van het overdag zo schitterende uitzicht over de wijnranken van Wijndomein St. Martinus en de glooiende heuvels van Zuid-Limburg te genieten. Daar mag dan wel bij gezegd worden dat de zonsondergang over de wijnranken magisch is.

Maar dat mag de pret niet drukken, zo valt af te lezen aan de cijfers: voorafgaand aan de opening op vrijdag 11 september waren er al 5100 couverts verkocht. Ter vergelijking, voor de eerste editie in mei 2019 waren ervoor dat het event begon 2500 couverts verkocht. Inmiddels is Wijnrestaurant op het Land nog niet helemaal uitverkocht maar de organisatie verwacht dat dat tegen het einde van de week wel het geval zal zijn.

Tot de verlenging met een week is onder meer besloten omdat de graag alle gasten de kans wil geven om op deze unieke locatie de streek te ervaren. ,,Daarnaast zijn onze chefs nog lang niet uitgekookt!’’

Van 5 tot en met 8 oktober is Wijnrestaurant op het Land geopend voor diner. Gasten kunnen dan kiezen tussen het 4- of 5 gangen verrassingsmenu. Op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 oktober wordt ervoor zowel lunch als diner het 4 – gangen verrassingsmenu geserveerd.

show auteur

Auteur: Demy Janssen

Levensgenieter met een vlotte pen

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu