Home > Culinair > Wijnrestaurant Mes Amis opent Limburgse wijnwinkel in Wyck

Wijnrestaurant Mes Amis opent Limburgse wijnwinkel in Wyck

Annaline Doelen is wijn. Limburgse wijn. De van origine uit Wageningen afkomstige vinoloog werkt samen met het gros van alle Limburgse wijnboeren en brengt die wijnen op tal van manieren aan de man: in Wijnrestaurant Mes Amis, pop-up Wijnrestaurant op het Land en via haar webshop www.limburgsewijnthuis.com. Inmiddels mogen we daar zelfs een fysieke winkel aan toevoegen.

 

De aanleiding voor deze wijnwinkel ontstond eerder dit jaar, tijdens de eerste horecasluiting. Toen introduceerde Wijnrestaurant Mes Amis drie alternatieven voor een avondje uit. Een daarvan was de webshop met Limburgse wijnen.

 

,,Deze zomer las ik een artikel over de leegstaande winkelpanden in de stad en hoe Centrummanagement Maastricht ervoor zou zorgen dat ondernemers hier tijdens Covid-19 tegen een gereduceerd tarief konden ondernemen’’, vertelt Patriek Doelen, de zoon van Annaline en tevens mede-eigenaar van Wijnrestaurant Mes Amis.

 

Een win-win situatie voor de binnenstad, maar ook voor de wijnwinkel van Wijnrestaurant Mes Amis. ,,Vooral richting de feestdagen – want er zullen toch de nodige mensen hun kerstinkopen in de stad komen doen – vonden we een fysieke locatie op een drukkere locatie in de stad interessant.’’

Want hoewel Wijnrestaurant Mes Amis maar op een kleine vijf minuten wandelen van het wereldberoemde Vrijthof gevestigd is, was de aanloop daar niet optimaal om een (pop-up) winkel in de eigen zaak te starten.

 

Een ideale locatie vonden Annaline, Patriek en Germaine Doelen wel in het bruisende Wyck. Het pand aan de Wycker Brugstraat 56 stond al enige tijd leeg, een nieuwe huurder hadden zich reeds gemeld, maar de vergunningen waren nog niet helemaal rond. Momenteel is deze zaak omgetoverd tot de wijnkelder van Wijnrestaurant Mes Amis. ,,Na een jaar als dit lagen er immers nog genoeg Limburgse pareltjes in de kelder’’ vertelt Annaline.

 

Momenteel is ongeveer een derde van de hele wijnkelder van Wijnrestaurant Mes Amis te vinden in de Wycker Brugstraat. Patriek hoopt dat ze de hele kelder kunnen uitverkopen. Als dat lukt sluit hij niet uit dat ze in samenwerking met Limburgse wijnboeren de voorraad opnieuw verder aanvullen.

 

Bij de Limburgse wijnwinkel kun je niet alleen ‘gewoon’ Limburgse wijn kopen, je bent er ook aan het juiste adres voor een gedegen advies. Al dan niet Annaline of Pieter (de sommelier van Wijnrestaurant Mes Amis) zullen altijd aanwezig zijn om mensen te adviseren in wijnen die mooi passen bij bijvoorbeeld de gerechten van het Kerstdiner. Of bij de wensen van die favoriete oom of tante.

 

In principe staat de pop-up Limburgse wijnwinkel gepland tot oudjaarsavond. Of de pop-up daarna nog een (permanent) vervolg krijgt, ligt helemaal aan het succes van de komende twee maanden.

 

De Limburgse Wijnwinkel is dagelijks geopend, op zondag en maandag vanaf 13.00 uur, de rest van de week vanaf 11.00, tot 18.30 uur.

 

Wycker Brugstraat 56, Maastricht (NL) – limburgsewijnthuis.com

show auteur

Auteur: Demy Janssen

Creatieveling en levensgenieter

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.