Home > Culinair > Wijnhuis Sauter na 114 jaar weg uit Maastricht

Wijnhuis Sauter na 114 jaar weg uit Maastricht

Het bekende wijnhuis Sauter Wijnen, van origine een oer-Maastrichts familiebedrijf, vertrekt na 114 jaar uit Maastricht. Het bedrijf, nu nog gevestigd in een modern gebouw op een bedrijventerrein in het Maastrichtse stadsdeel Amby, neemt in juli volgend jaar zijn intrek in het pand langs de Rijksweg in Cadier en Keer (gemeente Margraten) waar voorheen Caves Cadier gevestigd was.

,,We gaan dan wel weg uit Maastricht, maar we blijven in de buurt”, bevestigt mededirecteur Ralph Habets het nieuws van het vertrek. ,,Als je op onze nieuwe locatie een fles champagne opentrekt, wat we uiteraard geregeld gaan doen, is dat in Maastricht te horen.”

De overeenkomst voor de nieuwe locatie wordt morgen getekend. ,,Toevallig is het morgen precies zeven jaar geleden dat wij ons vestigden in onze huidige locatie aan het Withuisveld, aldus Habets.

Volgens de Sauter-directeur voldeed het huidige onderkomen, met als opvallend middelpunt The Wall of Taste, een ruim 25 meter lange muur, waarin ruim 3.800 flessen verwerkt zijn, prima aan alle eisen. Maar er zaten ook nadelen aan. ,,Een belangrijk nadeel voor ons is dat er in de toekomst geen mogelijkheden zijn tot koop. Daarnaast hebben wij op de nieuwe locatie veel meer mogelijkheden om beleving te creëren, iets wat veel van onze klanten zeer nadrukkelijk zoeken en wat wijzelf als wijnhandel ook belangrijk vinden. Het voormalige pand van Caves Cadier straalt een en al beleving uit en biedt meer dan voldoende ruimte voor aanverwante activiteiten.”

De intrek van Sauter in het pand, gelegen pal naast golfbaan Het Rijk van Margraten en wijngaard Domaine Backerbosch, betekent onder meer dat de historische kelders weer gebruikt gaan worden voor de opslag van wijn. De komende maanden worden door Sauter benut om te renoveren en te verbouwen. ,,Medio juli 2018 verhuizen we onze winkel, kantoor en magazijn naar de ‘berg’”, zegt Habets. ,,We hebben ontzettend veel zin om deze prachtige locatie nieuw leven in te blazen en haar de Sauter look and feel te geven: eigentijds met behoud van historische elementen.”

Sauter’s Wijnkelders, zoals het bedrijf tot in de jaren zeventig heette, ging in 1904 van start in de Wolfstraat in Maastricht, in het pand waar nu café Sjinkerij de Bóbbel is gevestigd. Oprichter August Sauter, de grootvader van de bekende Maastrichtenaar Erik Sauter, een van Nederlands allergrootste wijnkenners, verkocht hier zijn eerste flessen wijn.

show auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu