Home > Culinair > Wijnhotel Valkenburg open

Wijnhotel Valkenburg open

Het afgelopen weekend is het Dormio Wijnhotel in Valkenburg opengegaan. Het voormalige familiehotel Tummers heeft een metamorfose ondergaan en is getransformeerd tot een speciaal wijnhotel. Dat betekent dat het thema ‘wijn’ overal terugkomt.

De officiële opening is in september, dan zijn alle 44 hotelkamers en -appartementen gereed, maar nu is dat al met een aantal kamers het geval. Elke kamer krijgt een eigen signatuur, verbonden aan een bepaalde wijnproducent. Er hebben zich al 13 Limburgse wijnproducenten gemeld om elk een ‘eigen’ kamer in te richten, zoals de Apostelhoeve in Maastricht en Noordal in Noorbeek.

Op de begane grond zijn Het Wijnrestaurant en De Wijnbar gevestigd en bevindt zich De Wijnshowroom en winkel. Er is keuze uit 170 wijnen, waarvan 15 dagelijks wisselende open wijnen. De keuken biedt een ‘proefkaart’ wijn & tapas, share dining gerechten en avondvullende gastronomische menu’s. Vanaf september worden wijnevents en proeverijen in de nog te openen wijnkelder georganiseerd.

Het concept is ontwikkeld door Roel de Boer, CEO van Dormio Resorts & Hotels, dat het hotel heeft overgenomen. „Wij liepen hier tegenaan en zagen meteen de verbinding met ons resort in Maastricht. Beide locaties kunnen elkaar versterken. Wijn is een persoonlijke interesse van mij en bovendien is Zuid-Limburg dé wijnregio van Nederland. De Limburgse wijnboeren reageren enthousiast, dus het is voor iedereen een mooie kans.”

In de wijnwinkel en op de kaart bevinden zich niet alleen Limburgse wijnen, maar ook kwalitatieve wijnen uit landen als Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Italië. In de wijnwinkel zorgt vinologe en wijnmaker Miranda Wennekes voor persoonlijk advies.

Samen met chef-kok Mick Bos stelt ze de menu’s samen waarbij ernaar gestreefd wordt dat de keuze van de wijnen leidend zijn voor het diner. Op de wijnkaart van het restaurant staan niet alleen de restaurantprijzen, maar ook de winkelprijzen, voor als de klant de fles wil kopen. De middelste kolom is voor de ‘kurkprijs’, dan zie je als klant meteen wat het restaurant er vanwege service bovenop zet. „Ja, wij doen dat bewust heel transparant”, zegt Roel de Boer. „Dan zie je ook dat wij daar heel schappelijk mee omgaan, om zodoende de gast de kans te geven van een mooi glas wijn te kunnen genieten.”

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.