Home > Culinair > Wijnen > Wijnrestaurant op het land keert terug naar het Heuvelland

Wijnrestaurant op het land keert terug naar het Heuvelland

Na het grote succes van Wijnrestaurant op het Land in Maastricht en Voerendaal keert het culinaire spektakel ook dit jaar terug naar het Zuid-Limburgse Heuvelland. Opnieuw in Voerendaal, maar wel tussen de wijnranken van een andere wijngaard, namelijk Landgoed Overst.

Het doel van Wijnrestaurant op het Land is gasten een complete beleving van het Heuvelland te geven: midden tussen de wijngaarden genieten van een on-Nederlands uitzicht en de smaken van de streek, in het glas en op het bord. Het is ook daarom dat de organisatie, bestaande uit initiatiefnemer Frenk Theuns en Patriek en Annaline Doelen van Wijnrestaurant Mes Amis uit Maastricht, ieder jaar voor een wijngaard kiest. „Er is zo veel moois om te laten zien in Zuid-Limburg”, zegt chef Patriek Doelen. „En er is ook zo veel te proeven”, vult Annaline Doelen, gastvrouw én ambassadrice van de Limburgse wijnen, aan. Want, hoewel tijdens Wijnrestaurant op het Land meer dan vijftig Limburgse wijnen geserveerd worden, krijgen de wijnen uit Voerendaal het podium. Dit jaar zijn dat dus vooral de wijnen van Landgoed Overst, die als huiswijn en in de wijnarrangementen worden geschonken.

De keuze voor deze locatie was makkelijk gemaakt. Landgoed Overst is prachtig gelegen aan de rand van Voerendaal, in een rustig gebied waar wandelaars en fietsers hun hart graag ophalen, met een prachtig uitzicht en tussen de fruit- en wijngaarden „Daarbij is Ruud Verstegen een van de eerste wijnleveranciers aan Wijnrestaurant Mes Amis. Hij maakt prachtige wijnen die best wat meer aandacht mogen krijgen. Dat kunnen we op deze manier realiseren”, zegt Annaline. „Zowel Verstegen als de gemeente Voerendaal zijn heel ontvankelijk voor het initiatief en doen er alles aan om samen met ons van deze editie een groot succes te maken. Een fijne samenwerking waar we allemaal de vruchten van plukken.”

De locatie van Wijnrestaurant op het Land 2022 mag dan nieuw zijn, de formule blijft in de basis onveranderd: lunchen of dineren met een drie- tot vijfgangenmenu, indien gewenst inclusief begeleidende Limburgse wijnen, brood, water en koffie. Voor de invulling van de menu’s gaat chef Patriek Doelen dit jaar meer werken met streekproducten van lokale leveranciers. Op de wijnkaart vinden we louter, en in principe alle, wijnen van Limburgse bodem.

Wijnrestaurant op het Land vindt dit jaar plaats van 17 augustus tot 11 september. Je reserveert je lunch en diner tussen de wijnranken via: wijnrestaurantophetland.nl

TIP: reserveer vooral voor de lunch om van het prachtige Heuvellandschap in zijn volle glorie te genieten.

hide auteur

Auteur: Demy Janssen

Levensgenieter met een vlotte pen

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.