Home > Culinair > Wijnen > Wijnrestaurant Mes Amis opent wijnwinkel in voormalige galerie

Wijnrestaurant Mes Amis opent wijnwinkel in voormalige galerie

Wijnrestaurant Mes Amis opent een permanente speciaalzaak in Limburgse wijnen in de Tongersestraat in het historische centrum van Maastricht. Dat heeft mede-eigenaar en oprichter Annaline Doelen bevestigd. De winkel, die in plaats komt van de pop-upzaak aan de Wycker Brugstraat, krijgt onderdak in het pand van de voormalige Bärwaldt Galerie op nummer 11. Wijnrestaurant Mes Amis zelf ligt op nummer 5.  

Het grote voordeel van de nieuwe locatie is dat zich onder de voormalige galerie, ooit een van de bekendste kunsthandels in de stad, een grote kelder bevindt. ,,Daarbij komt dat de winkel niet alleen voor ons, maar ook voor het publiek veel gemakkelijker bereikbaar is en dat je op diverse plekken in de buurt je auto kwijt kunt”, aldus Annaline Doelen, vinologe en al jarenlang een warm pleitbezorger als het gaat om Limburgse wijnen.

De pop-upzaak aan de Wycker Brugstraat ging in november vorig jaar open en werd in combinatie met de webshop goestinginwijn.nl een succes. ,,Maar als fysieke locatie om de webshop te ondersteunen – en in zekere zin ook ons restaurant – is een permanente winkel slechts een paar deuren verderop natuurlijk nog veel mooier. Wij zien dit als een geweldige uitdaging en ook als een volgende stap in de ontwikkeling van ons bedrijf. Bovendien is het een manier om de Limburgse wijngaardeniers met wie wij al jaren prettig samenwerken te laten zien dat we echt serieus bezig zijn.” 

Annaline en haar zoon en tevens mede-eigenaar Patriek hebben de tijd genomen om zich in alle rust voor te bereiden op de verhuizing van de winkel. De zaterdag door het kabinet afgekondigde coronamaatregelen hebben hen in elk geval niet verrast. ,,Omdat we de bui al zagen hangen, hebben we vorige maand besloten om de hele feestmaand december dicht te gaan. Ik vind het verschrikkelijk om te zien hoe hard mijn collega’s werken om toch nog enige omzet te behalen, maar altijd als er zoiets als dit gebeurt, is het voor ons een trigger om iets anders te gaan doen en te laten zien dat er meerdere wegen zijn die naar Rome leiden.”   

 Tongersestraat 11, Maastricht (NL) – goestinginwijn.nl

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu