Home > Culinair > Wijnen > Stan Kerckhoffs ambassadeur Limburgse Wijnen 2021

Stan Kerckhoffs ambassadeur Limburgse Wijnen 2021

Stan Kerckhoffs uit Meerssen, sommelier bij sterrenrestaurant Latour in Noordwijk, is door de stichting Promotie Limburgse Wijnen gekozen tot ‘ambassadeur van Limburgse wijnen 2021’. Hij volgt daarmee Petro Kools van restaurant Da Vinci in Maasbracht op, die in 2020 tot ambassadeur benoemd werd. De stichting Promotie Limburgse Wijnen is onder andere organisator van de Limburgse Wijnweek die dit jaar wordt gehouden van 17 tot en met 26 september.

Volgens zijn voorganger Petro Kools Stan is Stan Kerckhoffs een meestergastheer die de lat hoog legt. ,,Als rasechte Limburger uit het dorp Ulestraten is hij erg betrokken met de Limburgse wijnen.”

Tijdens de Limburgse Wijnweek zijn er in Limburg tal van activiteiten op het gebied van Limburgse wijn. Zo worden er op veel plaatsen rondleidingen gegeven en proeverijen georganiseerd. Restaurants, waaronder Château Neercanne en wijnrestaurant Mes Amis in Maastricht, bieden speciale arrangementen aan. Een overzicht van alle activiteiten is te vinden op www.routedesvins.nl

De regio profiteert van een groeiende belangstelling voor Limburgse wijnen. De afgelopen jaren werden diverse wijngaarden aangeplant, verscheidene bestaande wijngaarden werden vergroot. Het areaal in Zuid-Limburg is dit jaar al met 15.000 wijnstokken gegroeid, wat neerkomt op drie tot vier hectare.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu