Home > Culinair > Wijnen > Dormio Wijnhotel Valkenburg feestelijk geopend

Dormio Wijnhotel Valkenburg feestelijk geopend

Een hip en modern concept, dat past bij het Valkenburg van de toekomst en bij de Valkenburgers, die houden van kwaliteit, uitdaging en vernieuwing. Met onverholen trots – en het sabreren van een fles Limburgse ‘champagne’ (Raar van wijngaard Raarberg) – verzorgde burgemeester Daan Prevoo van Valkenburg vrijdagavond de officiële opening van een wel heel bijzondere horecagelegenheid in zijn gemeente: Dormio Wijnhotel Valkenburg.

De nieuwste gastronomische aanwinst van de Geulstad ligt op een zeer in het oog springende plek: pal tegenover het oudste stationsgebouw van Nederland, in het pand waar tot voor kort het bekende familiehotel Tummers was gevestigd. Een plek dus waar dagelijks honderden mensen met de trein in Valkenburg arriveren. Zo’n beetje het eerste wat ze zien, zijn de grote letters die bijna doen verlangen naar een mooie wijn. Geen probleem, want behalve een hotel is Dormio Wijnhotel Valkenburg ook een restaurant waar alles draait om wijn. In de eetgelegenheid zijn ook niet-hotelgasten van harte welkom.

De officiële opening voltrok zich in aanwezigheid van de vorige eigenaren én acht van de twaalf Limburgse wijnboeren met wie Dormio Wijnhotel Valkenburg samenwerkt en die de afgelopen tijd hard hebben meegedacht om het bijzondere concept – bijvoorbeeld aan de hand van de kamerinrichting – mede vorm te geven: Joep Gubbels (Wijndomein Heerenhuys, Noorbeek), Ralph Huydts (Wijngaard Raarberg, Meerssen); Ruud Verstegen (Landgoed Overst, Voerendaal), Kirsten Abels (Domein Holset), Stan Beurskens, (St. Martinus, Vijlen) , Math Bollen (Hoeve Nekum, Maastricht), Jeroen van den Eng (Wijngaard Stokhem) en Chris en Peter Pelzer, (Domein Aldenborgh, Eys), gaven ondanks de drukte van de historisch vroege pluk acte de  présence bij de feestelijke opening.

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.