Home > Culinair > Wijndomein St. Martinus en Oostwegel Collection gaan langdurig samenwerken

Wijndomein St. Martinus en Oostwegel Collection gaan langdurig samenwerken

Wijndomein St. Martinus in Vijlen is een langdurige intensieve samenwerking aangegaan met Oostwegel Collection, eigenaar van onder andere Château Neercanne en het Kruisherenhotel in Maastricht en Château St. Gerlach in Houthem. Dat is vanmiddag bekendgemaakt. Wijnmaker Stan Beurskens en zijn team maken voor Oostwegel Collection zeven verschillende, duurzaam geproduceerde huiswijnen. Die zijn vanaf vandaag exclusief verkrijgbaar in de hotels en restaurants van het familiebedrijf.

De Limburgse huiswijncollectie is samengesteld in samenwerking met onder anderen de sommeliers en chefs van Oostwegel Collection. De druiven van het WIJland, de 3,5 hectare grote wijngaard bij Château St. Gerlach, worden gebruikt voor de bereiding van de huiswijnen.

De zeven nieuwe wijnen zijn opgedeeld in drie categorieën. De eerste categorie, genaamd ‘WIJN 265’, bestaat uit een witte, rode en rosé wijn. De tweede categorie, genaamd ‘Hommage’, bestaat uit een witte wijn en een rode wijn. Deze zijn wat voller van smaak dan de wijnen uit de eerste categorie en bovendien op hout gerijpt.

De rode wijn is vernoemd naar Camille Oostwegel senior, de grondlegger van Oostwegel Collection. De witte wijn is een hommage aan diens echtgenote Judith.

De huiswijncollectie omvat verder twee mousserende wijnen, die de naam ‘Mosaïc’ hebben meegekregen. Deze wijnen zijn gemaakt volgens de méthode traditionnelle, simpel gezegd de manier waarop de bubbelwijnen uit de Champagnestreek worden gemaakt. De etiketten voor de wijnen zijn ontworpen door Françoise Oostwegel.

Camille Oostwegel, die begin 2020 zijn vader opvolgde als directeur/grootaandeelhouder van Oostwegel Collection, is blij met de samenwerking met Stan Beurskens en zijn team. ,,Met deze samenwerking bieden we echt een onderscheidend aanbod op wijn aan onze gasten. Buiten het onderscheidende aanbod is het verminderen van de carbon footprint natuurlijk ook een geweldige uitkomst. We hebben het over plusminus 20.000 flessen huiswijn die niet meer uit Frankrijk en Italië hoeven te komen.”

De samenwerking voelt voor Stan Beurskens heel natuurlijk, zo laat hij weten. ,,Voor ons biedt het een kans om ons vakmanschap en innovatiekracht op te schalen omdat we meer wijn kunnen maken van de percelen die we erbij hebben gekregen op het WIJland. Daarnaast kijken we ernaar uit om samen met het team van Camille de wijnen te blijven ontwikkelen en ook om de gasten van Oostwegel Collection onvergetelijke herinneringen mee te geven, zowel in de hotels en restaurants als bij ons op het wijndomein in Vijlen.”

Komend weekend een verslag in het L1 programma Limbourgeois.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu