Home > Culinair > Vooraanstaand culinair journalist gaat leiding geven aan La Butte aux Bois

Vooraanstaand culinair journalist gaat leiding geven aan La Butte aux Bois

Willem Asaert, een van de meest invloedrijke culinair journalisten van België, wordt de nieuwe general manager van Domaine La Butte aux Bois in Lanaken. Hij is daarmee de opvolger van Yannick Bouts, die de luxueuze hostellerie de afgelopen 15 maanden runde.

Bouts, op zijn beurt weer de opvolger van Marc Alofs, maakte gisteren bekend dat hij is aangesteld als general manager bij Château de Vignée in Villers sur Lesse, vlakbij Rochefort in de Ardennen.

Als nieuwe directeur La Butte aux Bois heeft Asaert de opdracht meegekregen om de ‘kruisbestuiving tussen gastheerschap, entertainment, wellness, gastronomie en kunst en cultuur te versnellen’, aldus eigenaar Jochen Leen.

Met zijn komst naar Lanaken keert Willem Asaert terug in zijn oude métier. Voordat hij 22 jaar geleden als culinair journalist actief werd – hij schreef onder andere voor de Gazet van Antwerpen, Culinaire Ambiance, Knack en de Morgen – was hij 16 jaar als manager actief in luxe hotellerie.

De nieuwe directeur van La Butte aux Bois is in Vlaanderen ook bekend van de tv. Zo was hij jurylid van het populaire programma ‘Mijn Restaurant’. Daarnaast maakt hij del uit van de jury die de gezaghebbende ranking The World’s 50 Best Restaurants samenstelt.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.