Home > Culinair > Vojacek Wijnen tweemaal in de prijzen

Vojacek Wijnen tweemaal in de prijzen

Auteur: Maarten van Laarhoven

Vojacek Wijnen in Maastricht heeft deze week tijdens het Proefschrift Wijnconcours, onderdeel van de vakbeurs Gastronomie, Fine Food Professional in de jaarbeurs in Utrecht, twee prijzen in de wacht gesleept. Het gaat om twee witte wijnen, één droge (een Mâcon) en één dessertwijn (uit de Loire), die allebei in hun prijscategorie het hoogste scoorden en daarom zijn uitgeroepen tot Beste Wijn van het Jaar.

De Mâcon Lugny 2015 les Crays vers van Domaine Rijckaert (Chardonnay € 19,50) behaalde in de categorie Wijnspeciaalzaak Wit t/m € 20,– het cijfer 9. Volgens de jury gaat het om een complexe wijn met redelijk veel kleur, een rijke, bijna gecorseerde geur en een duidelijke houtinbreng. In de mond is hij goed sappig, heeft een breed smaakpalet, is rijk en rijp met goede zuren en een duidelijke  terroirinvloed. De wijn, met 13 procent alcohol, heeft voorts een schone afdronk.

De witte dessertwijn Coteaux de l’Aubance 2015 les Trois Schistes van Domaine de Montgilet (Chenin blanc € 19,50 voor een halve liter) uit Juigné-sur-Loire behaalde – eveneens met een 9 uit 10 – de hoogste score in de categorie Wijnspeciaalzaak Zoet t/m € 30,- De wijn (11%) is donkergeel met een gouden gloed en een krachtige geur, waarin tonen van sinaasappel, zest, kaneel en abrikoos te herkennen zijn. Volgens de jury is de wijn vol zoet van smaak, heeft hij prachtige zuren die een perfecte balans geven en is de wijn, met karamel en gekonfijte citrus in de afdronk, heel levendig en heeft hij een lange afdronk.

Vojacek Wijnen wist dit jaar met maar liefst 13 van de 200 finalewijnen door te dringen tot de finale van het 29e Proefschrift Wijnconcours. The Wine & Food Association is de organisator van dit jaarlijks terugkerende wijnconcours. Een prestigieus evenement waar zowel Nederlandse als Belgische wijnimporteurs aan deelnemen.

 

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu