Home > Culinair > Vino&Friends wint publieksprijs Restaurant van het Jaar van Italië Magazine

Vino&Friends wint publieksprijs Restaurant van het Jaar van Italië Magazine

Vino&Friends, het Italiaanse restaurant in de Plankstraat in Maastrricht, is door de lezers van Italië Magazine, de glossy voor Italië-liefhebbers, uitgeroepen tot Restaurant van het Jaar. Dat werd maandagavond bekendgemaakt tijdens een feestelijke avond bij het Hilton Hotel in Amsterdam. Tijdens hetzelfde evenement werden Bar Beurre en Madamme Georgette in het zonnetje gezet door Leven in Frankrijk.

Voor de verkiezingen werd door een vakjury bestaande uit Robert Payer, vice-voorzitter van de Italiaanse KvK, culinair journalist Pieter J. Bogaers en Italië Magazine hoofdredacteur Paul van Eijndhoven een shortlist van tien Italiaanse restaurants in Nederland gemaakt.

Eigenaar Bas Lenoire Vino&Friends laat weten enorm trots zijn op de onderscheiding. „De jury is hier geweest en was onder de indruk van wat ze zagen. Ik denk dat dat ook komt door alles waar we naast het restaurant mee bezig zijn: in 2021 plantten we onze eigen wijngaard aan, daar telen we tegenwoordig ook eigen groenten en houden we bijen voor honing. Dat soort constructies zie je in Italië wel vaker, maar is hier best uniek.’’

Het team van Vino&Friends heeft vooral de gasten in eigen zaak opgeroepen om te stemmen. Uiteindelijk leverde dat genoeg stemmen op voor een gedeelde eerste plek; Lab26 uit Hengelo had exact evenveel stemmen ontvangen.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.