Home > Culinair > Vino&Friends Maastricht

Vino&Friends Maastricht

Huisgemaakte ravioli, aan tafel gesneden bistecca alla Fiorentina en een uitstekend glas wijn. De nieuwe hotspot Vino&Friends Maastricht staat voor simpel, maar goed Italiaans eten in een fijne ongedwongen sfeer. O ja, en alle 350 flessen op de kaart kun je ter plekke kopen via de online Winestore.  

Vanuit een gedeelde passie voor zo’n beetje alles wat met Italiaans eten en drinken te maken heeft, openden Bas Lenoire (34) en Fabian Wijering (33) hun Gastrobar Vino&Friends Maastricht. Nu, twee maanden verder, geldt Vino&Friends als een van die Maastrichtse pareltjes waar iedereen graag wil eten. Wat wil je ook. Gelegen op de plek van voormalig restaurant ‘t Plenkske, midden in het Stokstraatkwartier, proef je bij Vino&Friends het goede Italiaanse leven.

Vino&Friends Maastricht is niet alleen restaurant, maar ook een Gastrobar. Dat betekent dat je er vanaf tien uur ’s ochtends terecht kunt voor cappuccino met focaccia’s. De 36 maanden gerijpte ham uit Parma wordt ter plekke gesneden aan de grote snijmachine achter de bar. Later op de dag kun je lunchen, borrelen, iets kleins eten – salade, pasta, Italiaanse vlees- en kaasplank – of uitgebreider dineren. “Niks moet, alles mag”, zegt Bas. “Maar we proberen er wel altijd een feestje van te maken.”

Zo schenkt Vino&Friends elke dag twintig open kwaliteitswijnen per glas. De wijnkaart biedt met 350 wijnen nog meer keuze. Via de Winestore zijn alle wijn bovendien ter plekke online te bestellen. Als gediplomeerd Italian Master in Food and Wine helpt Bas Lenoire zijn gasten graag op weg. Alle wijnen, waaronder toppers als Stoan van Cantina Termeno, Redigaffi van Tua Rita en Percarlo van San Giusto a Rentennano koopt hij direct bij de wijnboer zelf. Dat zie je terug in de prijs.

De keuken van chef kok Luigi Oreste Anfuso uit Calabria/Italië werkt enkel met vers geïmporteerde producten van lokale Italiaanse leveranciers. Eet je met een aantal mensen een T-bone van een kilo? Dan komt het vlees op je bord van de beste kwaliteitsslager uit Alto Adige, die Bas persoonlijk kent uit de periode dat hij er woonde. Het vlees wordt overigens aan tafel gesneden, geheel op Italiaanse wijze. “Dat past bij de familiaire sfeer die we in Vino&Friends Maastricht neerzetten”, aldus Fabian Wijering. “Een van onze huiswijnen zetten we om diezelfde reden losjes per vijfliterfles op tafel.”

Neem je liever je eigen wijn mee? Ook dat is geen probleem,  als het wijnhuis niet op de kaart staat en je 17 euro kurkgeld betaalt. Fabian: “Hoe mooi is het niet als je die ene prachtfles mag drinken terwijl er een lekker bijpassend gerecht voor je wordt gekookt? Trek maar open en geniet ervan! Zo doen ze dat in Italië ook.”

Vino&Friends Maastricht

Plankstraat 6
6211 GA Maastricht
0031 (0)43 321 8456
www.vinoandfriends.nl

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.