Home > Culinair > Vinify: Bijzondere restaurantwijnen voor thuis

Vinify: Bijzondere restaurantwijnen voor thuis

Het is altijd weer een leuke bezigheid als je in een goed restaurant uit eten gaat: door de wijnkaart bladeren om te zien of er wijnen opstaan die je kent uit de supermarkt. Je komt ze zelden tegen. Restauranteigenaren en sommeliers zorgen er wel voor dat hun aanbod onderscheidend blijft. De wijnen die ze inkopen, zijn niet zomaar overal te verkrijgen. Zou dat wel zo zijn, dan zou een gezellig etentje buitenshuis al snel een heel stuk minder leuk zijn.

Bij online wijnwinkel Vinify merken ze het heel goed: steeds meer consumenten zijn het voorspelbare wijnaanbod in de supermarkt moe en gaan op zoek naar iets speciaals. „Bij ons vind je uitsluitend de mooiste wijnen uit de betere restaurants en wijnbars. Vinify wil deze restaurantwijnen toegankelijk en beschikbaar maken voor de consument”, zegt Barbara Becking van Vinify. „Ze worden bijna uitsluitend geschonken in de betere zaken. Dat laatste maakt het extra leuk om ze ook thuis te drinken en zo in je eigen vertrouwde omgeving het restaurantgevoel op te roepen, met mooie gerechten en restaurantwaardige wijnen.”

Eigen sommelier

Wat in veel winkels ontbreekt is iemand die een kundig en smaakvol advies kan geven. „Angst om een verkeerde keuze te maken is bij Vinify nergens voor nodig”, zegt Barbara Becking. „Vina, onze eigen web-sommelier, helpt je niet alleen op weg, maar is ook in staat een vrij gedetailleerd advies te geven. Op die manier voorzien wij in feite in een eigen sommelier aan je keurig gedekte tafel. De kans dat je een verkeerde keuze maakt is klein, ook al is je wijnkennis beperkt. Uiteraard staat Vina ook 24 per dag voor je klaar om je te helpen en je te adviseren over wijn bij gerechten, een borrel of het vinden van een geschikt cadeau.”

Per fles te koop

Doordat de specialisten van Vinify’s moederbedrijf rechtstreeks inkopen bij vermaarde wijnhuizen over de hele wereld, zijn ze in staat hun wijnen tegen scherpe prijzen in de huiskamers te krijgen. „In de betere horeca zijn ze vaak drie tot vier keer zo duur. Ook dat maakt dat het leuk is om ze thuis te schenken. Een belangrijk voordeel is verder dat je bij Vinify geen hele dozen hoeft af te nemen. Alle wijnen zijn per fles te koop.”

Met het oog op een hopelijk zonnig voorjaar heeft Vinify een receptenboekje samengesteld met heerlijke voorjaarsgerechten met bijpassende wijnen. Het is gratis de downloaden via de website en wordt tevens bij elke bestelling meegestuurd.

www.vinify.nl/lente (hier kun je het receptenboekje downloaden)

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu