Home > Culinair > Vijfsterren superior hotel La Butte aux Bois heropent in grootste luxe

Vijfsterren superior hotel La Butte aux Bois heropent in grootste luxe

Na drie maanden lockdown gaat ook in België de horeca weer open. En bij Domaine La Butte aux Bois in Lanaken gebeurt dit in de grootste luxe. Een toptentoonstelling in combinatie met de verfijndste gastronomie van restaurant La Source (**), moet gasten een extra prikkel geven om voor een kort of langer verblijf af te zakken naar het mooie Maasland.

,,Eindelijk is het licht op groen gezet“, aldus een opgetogen directeur- gastheer Yannick Bouts. Zijn handen jeuken om met volle goesting terug aan de slag te gaan. Hij had zijn vorige werkkring – het prestigieuze hotelproject ‘Tafelrond -The Fourth’ in Leuven – nog niet achter zich gelaten om in Lanaken aan de slag te gaan bij La Butte aux Bois van de familie Bullens, of hij werd al geconfronteerd met de noodtoestand rond Covid-19. En dus deuren dicht!

Aanvankelijk zag het er niet naar uit dat het een zware dobber zou worden, maar uiteindelijk zette het toch een  serieuze domper op de gezelligste sector van het land, aldus Bouts. ,,Anderzijds was het minstens evenzeer een moment om één en ander binnen de zaak te herstructureren en naar mijn hand te zetten.”

En die reorganisatie komt nu goed van pas. Om alle gasten veilig en met open armen terug te ontvangen heeft La Butte aux Bois zowel sterrenrestaurant La Source als het wat laagdrempeliger Le Bistrot helemaal ‘Covid-conform’ gemaakt.

Bouts: ,,Er staan overal automatische dispensers om handen te ontsmetten. We hebben wachtstippen voorzien en extra toiletten. Naast de Bistrot konden we een extra zaal inrichten waardoor we ruimte hebben voor 65 personen en er kwam een nieuwe looproute waardoor het personeel elkaar niet kruist.  Ook de kaart is toegankelijker geworden, maar toch met een gastronomische toets. In ons sterrenrestaurant La Source betrekken we nu het salon bij het geheel, waardoor we vijftig personen kunnen plaatsen en de sociale afstand toch  gegarandeerd blijft. En we voeren vanaf op donderdag, vrijdag en zaterdag ook een lunch. Daarbij hanteren we QR-codes om menukaarten via smartphone op te roepen.”

Ook het hotel zelf is corona-proof. Plexiglas aan de receptie, wattenstaafjes om codes in te drukken, doosjes voor sleutelkaarten, lege minibars in de kamers en dagelijks extra rondes van het kamerpersoneel om alle klinken te ontsmetten.

Maar dat is niet alles. La Butte aux Bois heeft de ambitie om de komende tijd weer uit te groeien tot een van de hotspots van de regio.  En dus tovert Yannick Bouts tal van initiatieven uit de hoed. Die moeten ervoor zorgen dat een stukje van het verloren zakencijfer wordt ingehaald.

Alle initiatieven gaan gepaard met de service waar La Butte aux Bois bekend om staat. ,,We hebben fietsen ter beschikking en verzorgen een taxipendel tot in het hart van de stad. We laten niets aan het toeval over. Samen met het zusterbedrijf Stiemerheide en sterrenrestaurant de Kristalijn werkten we een speciaal verblijf uit, waarbij men wisselend overnacht en tafelt in Genk en bij ons. Zo maakt men kennis met de regio Kempen en het Maasland.”

Helemaal top wordt volgens Bouts de nieuwe tentoonstelling Natural History. ,,Hiervoor werken we samen met de bekende Lanakense juwelier Jochen Leën, die in dit huis zijn kantoor heeft. We tonen op educatieve wijze bijzondere objecten als het skelet van een mammoet, een grottenbeer of botten van dinosaurussen. Paleontologen vertellen op vaste tijden het wetenschappelijk verhaal rond fossielen, zandgesteenten, naast half- en edelgesteenten. De expo loopt tot einde juli en kan zelfs worden verlengd. Deze gelegenheid is zéér exclusief en alleen te bezoeken op afspraak.”

En alsof dit nog niet voldoende is, koppelt chef-kok Ralf Berendsen daar een mooi menu aan. Zes gangen, met mogelijkheid tot overnachting en ontbijt. ,,Zo’n menuutje kost 837 euro per persoon. Niet goedkoop, maar je krijgt er ook wat voor, want in één van de gerechten zal een Gemmy Beertje verstopt zitten. Een juweel ter waarde van 1650 euro.”

Last but not least opent Bouts samen met Bentley Antwerp de eerste Bentley Boutique van België in La Butte aux Bois.

Positieve ontwikkeling voor La Butte aux Bois is verder dat in België ook feestjes en partijen tot vijftig personen weer zijn toegelaten. ,,We hebben gelukkig geen afzeggingen. Alle huwelijken en andere feesten werden verplaatst. En ook nu nog zijn nieuwe gasten welkom. Zo kan ik nu al verklappen dat we op 25 juni een uitzonderlijk chic project organiseren onder de noemer Expérience Exeptionelle’. Een top-belevenis, met de beste champagnes, kaviaar, gerechten van top-chef Ralf Berendsen en presentaties van onder meer Bentley Antwerp, Jochen Leën en Granada Gallery. Alles is absoluut corona-proof, want er worden slechts 45 bezoekers toegelaten.”

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

pre order: Mister Michelin WERNER LOENS legt het masker af

Dé man achter de Michelinsterren in België, Nederland en Luxemburg, voor het allereerst voor de camera. Dit voorjaar exclusief in Chapeau!

pre order hier!