Home > Culinair > Vijfde editie Jong Limburgs horecatalent óók voor Belgisch Limburg

Vijfde editie Jong Limburgs horecatalent óók voor Belgisch Limburg

De vijfde editie van het Limburgs Culinair Gala, dat gehouden wordt op 9 oktober 2023, staat opnieuw in het teken van de Limburgse gastronomie, meer in het bijzonder van het jonge talent dat er werkzaam is. De wedstrijd ‘Jong Limburgs horecatalent’ wordt dit jaar zelfs uitgebreid. Jonge horecatalenten kunnen zichzelf aanmelden, maar wie een zoon, dochter, protegé, leerling, neef of nicht heeft die aan de criteria voldoet is van harte welkom het team van Chapeau daarop te wijzen.

Het idee voor de Jong Limburgs horecatalent-wedstrijd ontstond in 2018. Doel was het jonge horecatalent in de regio beneden de 23 jaar een welverdiend podium te bieden. Na vier edities is de wedstrijd uitgegroeid tot een vaste waarde, Veel getalenteerde chefs en sommeliers (in wording) passeerden de revue. Velen van hen vervullen inmiddels een prominente rol in Limburgse toprestaurants.

Om het draagvlak voor de wedstrijd nog verder te vergroten, hebben de vier partners Chapeau, BBB/Folie Culinair en Vermaat besloten om de criteria voor de wedstrijd met ingang van dit jaar te verruimen.

Tot nu toe richtte de wedstrijd zich exclusief op jonge talenten werkzaam bij een restaurant in Nederlands Limburg met een Michelin-ster, Bib Gourmand, meer dan 14 punten Gault&Millau of aangesloten bij JRE. Vanaf dit jaar zijn ook jonge talenten uit restaurants in Belgisch Limburg van harte welkom om zich in te schrijven. Datzelfde geldt voor jongeren uit de beide Limburgen werkzaam bij restaurants met ten minste 12 van de maximaal te behalen 20 punten in de Gault&Millau

In totaal worden er dit jaar wederom twee prijzen uitgereikt: die voor Jong Limburgs horecatalent bediening (in 2022 gewonnen door David Manders van Damianz) en Jong Limburgs horecatalent keuken (in 2022 gewonnen door Ilse Knop van De Beejekurf). Deelnemende talenten worden voor de eerste ronde beoordeeld op basis van hun cv en motivatiebrief.

De selectie finalisten strijdt op maandag 9 oktober 2023 om de titel tijdens een spannende finaleopdracht op BBB Maastricht.

Inschrijven voor de wedstrijd Jong Limburgs horecatalent 2023 kan tot en met 3 september 2023 door een mailtje met cv en motivatiebrief te sturen naar demy.janssen@chapeaumagazine.com. De finalisten krijgen medio september bericht.

hide auteur

Auteur: Demy Janssen

Creatieveling en levensgenieter

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.