Home > Culinair > Vier restaurants verrast met erkenning door Michelin

Vier restaurants verrast met erkenning door Michelin

Michelin maakte vanochtend de Bib Gourmand’s voor 2019 bekend. Van maar liefst vier Limburgse restaurants werd het werk bekroond met een likkebaardend Michelinmannetje. Voor alle vier de zaken kwam de toekenning als een grote verrassing. Wij spraken de vier verraste maar zeer enthousiaste ondernemers die na vandaag met een Bib verder gaan.

Levy Smit – Brasserie Mijn Streek (Heerlen)
,,Ik werd vanochtend gebeld door een goede vriend, die me feliciteerde met onze Bib. ‘Huh, is dat vandaag?’ dacht ik’” Smit geloofde het niet totdat hij met eigen ogen het persbericht las. ,,De Bib Gourmand is vooral een groot compliment voor alle jongens en meisjes die hier bij Mijn Streek iedere dag hard voor werken”, zegt hij.

Rodny Welters en Jareau van den Heuvel – NOVO new dining (Maastricht)
,,Ik werd vanochtend wakker gebeld door iemand die me feliciteerde”, vertelt Rodny. ‘Het klopt niet, Jareau is vandaag jarig. Niet ik’, dacht ik in eerste instantie.” Toen hij de beller wilde doorverbinden viel het kwartje pas. Beide heren zijn ontzettend trots op deze prijs. ,,Deze Bib Gourmand is een bekroning van ons harde werk en laat zien dat goede producten serveren tegen een goede prijs-kwaliteitsverhouding beloond.”

Danyel van den Bongard – Restaurant Danyel (Maastricht)
Hij had wel het gevoel dat er iets aan zat te komen, maar wist niet dat vandaag de grote dag zou zijn, vertelt Danyel van den Bongard van Restaurant Danyel. ,,De afgelopen maanden is Michelin verschillende keren komen eten, dus er ‘hing iets in de lucht’ vertelt de chef-kok. Bij Michelin weet je het eigenlijk nooit, vervolgt hij. Maar deze keer had de chef het in ieder geval bij het juiste eind. Van feestvieren komt vandaag niet veel bij Danyel: het hele team is alweer druk met de mise en place, ze zitten namelijk de hele dag vol. Binnenkort zullen ze wel uitpakken om dit succes te vieren. ,,Want we zijn super blij!’

Caspar Kessels, John Beijers en Kitty Verspagen – Diverso (Nederweert)
Ook bij Diverso in Nederweert hadden ze de Bib Gourmand vandaag niet verwacht. ,,We hebben het tussen neus en lippen door wel eens over erkenning door Michelin gehad, maar er nooit specifiek veel aandacht aan besteed”, vertelt Kitty Verspagen. ,,We werken altijd en alleen naar eigen kracht. Deze erkenning kwam als verrassing. En dat gaan we vieren, met ons personeel. Zij hebben dit immers mogelijk gemaakt!”

_________________________________
Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

show auteur

Auteur: Demy Janssen

Levensgenieter met een vlotte pen

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu