Home > Culinair > Verrassende uitslag Michelinuitreiking 2018

Verrassende uitslag Michelinuitreiking 2018

Auteur: Jo Cortenraedt en Demy Janssen

Vanochtend werd in het De La Mar Theater in Amsterdam de Michelin Gids 2019 gepresenteerd. Restaurant Sabero kwam daar als grote winnaar uit de bus, zij kwamen met 0 sterren en gingen met twee Michelinsterren naar huis. Dat is een unicum. Van vier andere Limburgse restaurants werden vandaag de sterren afgenomen. Chapeau sprak de aanwezige topchefs in het De La Mar theater.

Servais Tielman werd twee jaar geleden, in december 2016, verrast met zijn eerste Michelinster. Vandaag werd hij opnieuw verrast, deze keer omdat hij zonder ster naar huis zou gaan. ,,Ik was toch wel verbaasd’’, vertelt Tielman, ,,Chapeau vertelde mij dat ik de ster kwijt was. Hoewel ik het natuurlijk wel heel erg jammer vind, had ik het anderzijds toch ook zien aankomen gezien de verhuisplannen.’’ Voor nu kijkt Tielman vooral positief naar de toekomst, zijn ster in Heerlen mag hij dan kwijt zijn, in Beluga (**) gaat hij hard aan een nieuwe toekomst bouwen en hopelijk opnieuw een ster koken.

Dat Château Neercanne zonder ster naar huis ging, was waarschijnlijk de meest onverwachte wending van vandaag. Tijdens de presentatie van de Michelingids in 2016, werd het hele team van het kasteel het podium van het De La Mar theater opgehaald. Hier ontvingen ze een prijs omdat ze al 60 jaar op sterrenniveau kookten. Daarmee was Château Neercanne hét Nederlandse restaurant met de langste sterren-geschiedenis. Schokkend, vindt ook Bart Aussems, chef-kok van Tout a Fait (*), ,,het is schrikken dat er zo veel Limburgse sterren verloren zijn gegaan. Vooral van Château Neercanne vind ik het heel erg’’

Margot Reuten, chef-kok van het in Maasbracht gelegen restaurant Da Vinci (*), is erg verdrietig. Zij verloor zelf vorig jaar, vrij onverwacht, haar tweede ster. ,,Ik weet maar al te goed hoe het voelt om een ster te verliezen en leef mee met mijn collega’s. Ik ben ontzettend trots op Nico van Sabero. De rest van Limburg moet nu echt gaan investeren in (jong) talent!’’

 

 

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu