Home > Culinair > Vernieuwd en verjongd Bienvenue op Parkstad Culinair

Vernieuwd en verjongd Bienvenue op Parkstad Culinair

Auteur: Demy Janssen

Op het Pancratiusplein in Heerlen wordt tijdens het tweede weekend van september weer het bekende culinair event Parkstad Culinair gehouden. Met uitzicht op twee van de meest iconische landmarks van Heerlen, geniet je tijdens op 6, 7, 8 en 9 september van de veelzijdigheid en vele mogelijkheden van een tiental horecazaken uit Parkstad Limburg. In aanloop naar Parkstad Culinair stelt Chapeau Magazine de deelnemende restaurants een voor een aan jullie voor. Vandaag Bienvenue.

Restaurant Bienvenue als nieuwkomer op Parkstad Culinair is een mooie aanwinst voor het Heerlense foodevent. Bienvenue is namelijk de eerste deelnemer van over de grens. De eigenaar van het in Maaseik gelegen restaurant, John van Leerzem, komt zelf uit de regio.

          

,,Enkele weken geleden is Bienvenue helemaal verbouwd en vernieuwd. Na ruim veertien jaar was het tijd voor iets nieuws,’’ vertelt John. Behalve het restaurant is ook het concept van Bienvenue vernieuwd. Bij een hip, trendy en industrieel interieur hoort immers een hip concept. Daarom kun je bij Bienvenue tegenwoordig niet alleen terecht voor een à la carte-menu, maar ook voor shared dining en (afterwork) evenementen.

,,Met ons nieuwe concept mikken we op een heel breed publiek. We zien nu al dat het shared dining-concept erg populair is bij de mid-twintigers. De ietwat oudere generatie kiest sneller voor een avondje à la carte-dineren.’’ Beide menu’s veranderen regelmatig, er wordt veel op het seizoen aangepast. Tevens zijn er steevast een aantal gerechten buiten de kaart om. In het weekend krijgen deze gerechten invulling aan de hand van de producten die er dan voorhanden zijn.

Met een vernieuwde zaak en bijpassend concept vond hij het daarom geen gek idee om zichzelf te presenteren tijdens het vier dagen durende Parkstad Culinair. Een tweede reden voor John om deel te nemen aan Parkstad Culinair is dat Foodtruckfestival Sma(a)k niet meer bestaat. Op dit foodevent in Maaseik was Bienvenue ieder jaar te vinden.

Tijdens Parkstad Culinair serveert Bienvenue een divers assortiment aan hapjes. Zo staat er een Oosterse poke-bowl met sashimi van schotse zalm, ganzenlever met gezoete tomatencompote, charcuterieplankje en een wrap met rendang en atjar op het menu. Tevens staat er bij de stand een oesterwagen waar de hele dag door verse oesters te verkrijgen zijn. Al deze hapjes zijn speciaal voor Parkstad Culinair, maar geven wel een indicatie van de smaken die normaal bij Bienvenue op de kaart staan.

             

In aanloop naar Parkstad Culinair werkt Bienvenue samen met Taste & Style. Onder de naam BITTS staan zij samen op Parkstad Culinair.

_______________

Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

 

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu