Home > Culinair > Veel volk bij opening wijndomein D’Hunes

Veel volk bij opening wijndomein D’Hunes

Het Zuid-Limburgse Heuvelland heeft er weer een nieuw wijndomein bij en geen kleintje ook. Met ruim 6 hectare is wijndomein D’Hunes meteen een serieuze speler. De eigenaren Marc en Eedsje Huijnen openden dit weekend onder grote belangstelling hun wijnlokaal in Sint Geertruid.

TV-bekendheid Ilja Gort mocht de opening verrichten en deed dat met sabreren van een fles mousserende wijn. Met het zwaard kon hij de naad van de fles nog niet zo gemakkelijk vinden, waardoor er heel wat slagen nodig waren, alvorens de flessenhals eraf sprong en de wijn eruit spoot.

In de voormalige boerderij midden in Sint Geertruid staan niet alleen grote wijnvaten en proeftafels opgesteld, de ruimten over twee verdiepingen kunnen ook gebruikt worden voor feesten en partijen.

Feest was het in ieder geval bij de opening, want er kwam veel volk op af, inclusief de schutterij, de fanfare en de jonkheid. In de wijngaarden zijn klassieke druivenrassen aangeplant zoals de Riesling, de Pinot Blanc, Pinot Noir, Chardonnay en zelfs Viognier, de druivensoort die we kennen vanuit het Rhône-gebied, maar door de klimaatverandering oprukt naar het noorden.

wijndomein D’Hunes
wijndomein D’Hunes
hide auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.