Home > Culinair > Veel belangstelling voor lunches en borrels op Preuvenemint

Veel belangstelling voor lunches en borrels op Preuvenemint

Ondanks de dagelijkse berichten in de media over een stroef lopende economie, is de belangstelling voor zakenlunches en borrels op het komende Preuvenemint in Maastricht opvallend groot.

Dat valt op te maken uit de reserveringen en aanmeldingen die al binnen zijn bij de organisatie van het grote culinaire openluchtfestijn.

Nieuwkomer Jacob-Jan Boerma (***) meldt dat de speciale lunches die hij in de stand Invite samen met collega-sterrenchefs gaat bereiden, al goed draaien. ,,Er is elke middag nog wel plaats, maar we zijn zeker niet ontevreden over de tot nu toe binnengelopen reserveringen via de website van ‘t Preuvenemint. We zijn pas kort voor de zomer begonnen met het concept, en dan valt de belangstelling bepaald niet tegen. Ik begrijp uit de reacties dat de mensen het leuk vinden dat ik elke dag met andere bekende chefs werk, zoals Robert Levels van Château Neercanne (*), Guido Braeken van Julemont (**) en Robin van de Bunt van De Leuf (*). En daarnaast ook buitenlandse chefs. Dan krijg je een mooie mix van regionaal en internationaal.”

Opmerkelijk vindt Boerma het aantal aanmeldingen van personeel voor de keuken en de bediening voor dit evenement. ,,Kennelijk spreekt het concept hen aan en het is ook maar voor drie dagen. Met de voorbereiding zijn we natuurlijk veel langer bezig. Het vereist forse investeringen om hieraan mee te doen, dus dat wordt nog spannend of je dat als ondernemer weer terug kunt verdienen. We gaan het zien, we mikken op zo’n 10.000 gerechtjes in totaal. De voorbereiding doen we in de grotten van Château Neercanne en op het Vrijthof maken we alles af.”

Ook voor de zakelijke borrels is veel belangstelling. Zoals op de donderdagmiddag, daar verwacht de organisatie van de vastgoedborrel Building Society Maastricht zo’n duizend gasten. ,,Zoveel hebben we er niet eerder gehad”, zo zegt een van de organisatoren. ,,Daar zitten ook belangrijke partijen van buiten de provincie en vanuit het buitenland bij, dat is goed voor de profilering van de stad en de regio.

Behalve voor de besloten borrels en de zakelijke lunches zijn reserveringen niet nodig en zijn alle stands vrij toegankelijk.

Nu de weersverwachtingen er vooralsnog gunstig uitzien en straks de meeste mensen terug zijn van vakantie, belooft het een druk Preuvenemint te worden.

hide auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.