Home > Culinair > Vakantiegevoel op het terras van NOON

Vakantiegevoel op het terras van NOON

Op een unieke locatie aan de oever van de Maas in Maastricht openden in het najaar van 2019 de deuren van NOON. Een eigentijdse brasserie met een hip interieur, een niet-alledaagse menukaart en alle ruimte voor een zonovergoten terras om de zomer te overleven. In 2020 kwam dat terras er en dat bleek een groot succes.

NOON is onderdeel van Complex, een uitgaansgelegenheid voor jongeren die vijf jaar geleden van start ging. Complex is een project van Luc de Beaumont en Hans-Paul Nieskens. Twee ondernemers binnen de evenementenbranche die in het verleden vaker samenwerkten. Toen de ‘Platte Zaol’ leeg kwam te staan, hoefden de twee niet lang na te denken over een intensievere samenwerking. En dat ondanks het feit dat veel mensen van mening zijn dat op deze plek een vloek rust: alle pogingen om hier iets te beginnen liepen in het verleden op niets uit.

Maar Hans-Paul en Luc lieten zich niet van de wijs brengen: het duo paste links en rechts wat aan, zoals de vloer en de akoestiek, en zette zijn jarenlange ervaring in de branche in om de locatie binnen no time van zijn negatieve imago af te helpen.

En toen begon het te kriebelen: al sinds de opening van de Complex hadden Luc en Hans-Paul voor ogen hier ooit ook een F&B-gedeelte te openen. Met name omdat ze veel potentie zagen voor een terras. Na drie jaar besloten ze vorm te geven aan deze droom: in januari 2019 schoven ze met Tim Reiters aan de ontwerptafel en negen maanden later was NOON er: helemaal hip, trendy en 100% Instagrammable.

Onder culinaire leiding van top koks werd het NOON-gevoel in 2019 vertaald naar een menukaart. Het resultaat is niet-alledaags, net iets anders. ‘Shared dining van de Europese keuken met een lichte twist’. Waarbij het vooral belangrijk is dat er vers, smaakvol en niet te duur gekookt wordt.

,,Het was ook wel belangrijk een beetje buiten de lijntjes te kleuren”, vertelt Luc. ,,Zeker in het begin wil je mensen toch deze kant op trekken.’’ NOON ligt voor Maastrichtse begrippen immers net iets ‘uit de richting’.

Maar dat laatste heeft volgens hem ook heel veel voordelen. Er is hier voldoende ruimte en van 11:00 tot 21:00 schijnt de zon op deze bijzondere plek. Daarbij geniet je vanaf het terras van NOON van een uniek uitzicht over de hele skyline van Maastricht.

Hans-Paul en Luc maakten die unieke situatie compleet met een combinatie van lounge-muziek, parasols met franjes, mooie wijnen, speciale bieren en zomerse cocktails. Als je niet beter wist zou je denken dat je in Ibiza bent beland.

In de toekomst willen de twee ondernemers het terras van NOON ‘nog meer vakantiegevoel’ geven. ,,Kussens, houten vlonders, loungebanken en een grote bar waar we thematisch eten aan kunnen serveren. Fruits de mer bijvoorbeeld. Of oesters met champagne.’’

NOON Maastricht maakt kans op de publieksprijs ‘Terras van het Jaar 2020’.

Griend 6-7, Maastricht (NL) – noonmaastricht.nl

hide auteur

Auteur: Demy Janssen

Levensgenieter met een vlotte pen

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu