Home > Culinair > Uit het Prestige Trendboek: Overschotjes

Uit het Prestige Trendboek: Overschotjes

Het Prestige Trendboek, een kleurrijk overzicht van de nieuwste trends op het gebied wonen, werken en lifestyle in een prachtig boek met hard kaft, is in Belgisch Limburg alweer jaren een begrip. In samenwerking met Chapeau heeft de uitgever dit jaar voor het eerst een grensoverschrijdende editie op de markt gebracht en is de inhoud van het boek gericht op zowel Belgisch als Nederlands Limburg. Het boek omvat honderd trendsetters, waarvan Chapeau er vanaf vandaag elke week een voor u uitlicht. Vandaag: Overschotjes.

Food Waste is een Hot Topic. We zijn ons bewust van de hoeveelheid voeding die we wekelijks, of misschien zelfs dagelijks, weggooien en willen die drastisch terugschroeven.

Enerzijds kopen we bewuster. Heel wat gezinnen maken een weekplanning op om tot een menu te komen dat van dag tot dag gevolgd wordt. Waren er vorige week te veel aardappelen en te weinig appelen? Dan wordt dat de volgende week aangepast. Anderzijds geven milieubewuste chefs het goede voorbeeld en laten zien hoe je creatief restjes verwerkt die toch nog in de fruitmand of koelkast blijven liggen. Denk aan een smoothie met overschotjes van peer, appel en sinaasappel, of een soepje van broccoli en spinazie. Er zijn ook heel wat kookboeken die je op weg helpen om restjes om te toveren tot smakelijke gerechten. Dat doet ook de leerrijke app Love your Leftovers. Toegegeven, koken met restanten is minder makkelijk dan met nieuwe ingrediënten die je speciaal selecteert voor een bepaald gerecht. Maar de inspanning loont. Wedden dat je deze trend na een tijdje helemaal onder de knie hebt?

__________________________
Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu