1. Home
  2. Culinair
  3. Uit eten én logeren bij Hoeve de Bies
CulinairxTravel

Uit eten én logeren bij Hoeve de Bies

tekst Demy Janssen
, fotografie Guy Houben

Hoeve de Bies breidt uit: vanaf deze zomer kun je bij het fine dining-restaurant in het hart van de Voerstreek ook blijven logeren. Dat kan in combinatie met een lunch of diner bij Hoeve de Bies, maar dat hoeft niet.

Het idee voor de realisatie van twee luxe studio’s was er altijd al. „Bij de aankoop van Hoeve de Bies in 2018, kochten we ook het huis rechts ernaast”, zegt Hoeve de Bies chef en eigenaar Maurice Huynen. ,,Dat is veel te groot voor mij en mijn vriendin alleen. De ruim 100 vierkante meter op de begane grond lenen zich perfect voor verhuur.’’

Het ontwerp voor de twee luxe studio’s voor elk twee personen werd al in 2019 gemaakt door Ontwerpburo Reiters-Wings. Door horecasluitingen in 2020 en 2021 werd de daadwerkelijke realisatie van de studio’s echter uitgesteld tot begin dit jaar. „De studio’s hebben dezelfde uitstraling als het restaurant. Ze hebben allebei een eigen keuken en een ruim balkon op het zuidwesten. Met hetzelfde vijf-sterrenuitzicht als ons bekroonde terras dus!’’

Medio augustus worden de eerste logees verwacht. Een overnachting bij HDB Studios hoeft niet per se gecombineerd te worden met een lunch of diner bij Hoeve de Bies, al mag dat natuurlijk wel.

Bies 4, St Martens Voeren (BE) – hdbstudios.be

Deel dit artikel:

Demy Janssen

Levensgenieter met een vlotte pen

In het najaar van 2016 maakte Chapeau voor het eerst kennis met de overrompelende Demy Janssen. Tijdens haar stage viel Demy niet alleen op door de vlotte pen, maar ook door haar organisatietalent.

De afgelopen jaren ontwikkelde ze zich tot een toegewijd lid van het Chapeau-team, waarbij ze alle ruimte nam – en kreeg – om haar liefde voor gastronomie verder te ontwikkelen. Een aandachtsgebied dat de toch al vlotte pen van de sprankelende marathonloper nóg vlotter heeft gemaakt.

Demy schrijft eerlijk en laagdrempelig. Ze gebruikt geen moeilijke woorden en zoekt geen toevlucht tot pretentieuze poespas. Wel heeft ze humor hoog in het vaandel staan. Zij het een specifieke vorm van humor die ze vooral zelf heel grappig vindt. Demy’s ultieme doel is om de lezers van Chapeau een beetje te laten delen in haar nooit aflatende optimisme en niet te vergeten levensvreugde.

Demy Janssen 's topic(s):
Culinair, Kunst en Cultuur
Recent nieuws

Gerelateerd nieuws

meer van deze auteur

meer van deze auteur