Culinair|Travel

Uit eten én logeren bij Hoeve de Bies

tekst Demy Janssen
, fotografie Guy Houben

Hoeve de Bies breidt uit: vanaf deze zomer kun je bij het fine dining-restaurant in het hart van de Voerstreek ook blijven logeren. Dat kan in combinatie met een lunch of diner bij Hoeve de Bies, maar dat hoeft niet.

Het idee voor de realisatie van twee luxe studio’s was er altijd al. „Bij de aankoop van Hoeve de Bies in 2018, kochten we ook het huis rechts ernaast”, zegt Hoeve de Bies chef en eigenaar Maurice Huynen. ,,Dat is veel te groot voor mij en mijn vriendin alleen. De ruim 100 vierkante meter op de begane grond lenen zich perfect voor verhuur.’’

Het ontwerp voor de twee luxe studio’s voor elk twee personen werd al in 2019 gemaakt door Ontwerpburo Reiters-Wings. Door horecasluitingen in 2020 en 2021 werd de daadwerkelijke realisatie van de studio’s echter uitgesteld tot begin dit jaar. „De studio’s hebben dezelfde uitstraling als het restaurant. Ze hebben allebei een eigen keuken en een ruim balkon op het zuidwesten. Met hetzelfde vijf-sterrenuitzicht als ons bekroonde terras dus!’’

Medio augustus worden de eerste logees verwacht. Een overnachting bij HDB Studios hoeft niet per se gecombineerd te worden met een lunch of diner bij Hoeve de Bies, al mag dat natuurlijk wel.

Bies 4, St Martens Voeren (BE) – hdbstudios.be

Deel dit artikel:

Demy Janssen

Creatieveling en levensgenieter

Aan Chapeau Magazine verbonden sinds haar stage eind 2016. Demy ontwikkelde zich in de afgelopen jaren tot een vaste waarde binnen het team van Chapeau, met een takenpakket dat varieert van creatie tot commercie, van productie tot presentatie en alles ertussenin. Maar het allerliefste schrijft Demy over de (de smaak van) Limburgse gastronomie. Dat is dan ook waar je de grootste kans hebt Demy op haar vrije avonden en in de weekenden te treffen.

Demy Janssen 's topic(s):
Culinair
Recent nieuws

Gerelateerd nieuws