Home > Culinair > Typisch Belgisch eten kan nu ook in België

Typisch Belgisch eten kan nu ook in België

Sinds kort hoef je niet meer naar Dubai of New York om lekker ‘Belgisch’ te gaan eten in een ‘typisch Belgische setting’, waar het ‘beste van de Belgische cultuur en de Belgische keuken’ wordt samengebracht’. Sterker nog: genieten van de Belgische keuken in het bekende restaurantconcept kan nu ook in België zelf. Creneau International in Hasselt, eigenaar van de bekende restaurantketen ‘Le Petit Belge’, opende onlangs een vestiging in Maasmechelen Village. Het bedrijf trok Ladychef Yanaïka Skskrzyszkowiak en haar rechterhand Filip Biesmans (in België beroemd vanwege haar deelname aan het VTM-programma ‘Mijn Restaurant’) aan om er in de potten te roeren.

,,Met de komst van ‘Le Petit Belge’ is ons horeca aanbod compleet”, legt David Winkels van Maasmechelen Village uit. ,,We hadden al Giuliano, Ellis Gourmet Burger en Le Pain Quotidien, maar nu hebben we echt voor elk iets. De rode draad blijft horeca door Belgische ondernemers. Daarbij geldt Maasmechelen Village als dé norm wat food betreft voor alle elf vestigingen van Value Retail wereldwijd. Hier  haalt men de mosterd voor de maaltijd.“

Aan het concept  van ‘Le Petit Belge’ is niets gewijzigd: ‘een unieke beleving in een gezellige omgeving’, naast een uitgebreid aanbod aan Belgische bieren (zeven op vat) en typische Belgische gerechten met een hedendaagse twist.  Denk dan aan ‘Verloren boterham met bloemsuiker’ bij het ontbijt, of  friet-stoofvlees, de witblauwe Filet Pur tot mosselen bij de lunch. Uiteraard ontbreken de bekende Brusselse wafels en pannenkoeken niet op de kaart.

,,Noem ons gerust de informele ambassadeurs van België”, lachen Yanaïka en Filip, in een vorig leven nog bekend van het VTM-programma ‘Mijn restaurant’. Yanaïka schopte het zelfs ooit tot ‘Ladychef of the year’. ,,De naam ‘Le Petit Belge’ verwijst naar de Fransen, die ons zo noemen”, legt ze uit. ,,Wij zijn inderdaad David en niet Goliath, maar al vormen we één van de kleinste landen ter wereld, we hebben wel het beste bier, een heerlijk Bourgondische tafel  en we kennen een no-nonsense mentaliteit.”

‘Le Petit Belge’ wil geen doorsnee brasserie zijn, maar poogt zich te onderscheiden door lokale topproducten dagvers en verfijnd te presenteren. Op die manier leren toeristen en koopjesjagers de Belgen als lekkerbekken kennen. ,,We zijn zeer laagdrempelig, zowel voor een pintje als voor tapa’s of de kaart. Eerst fijn shoppen en afsluitend chillen bij ons, of omgekeerd, alles kan en mag. Iedereen is welkom, van de verwonderde Chinezen, tot onze Duitse en Nederlandse buren. We brengen de gerechten waarmee we zelf zijn opgegroeid en die we nog steeds lekker vinden. Wat wil je nog meer? “

Kijk voor meer informatie op: www.maasmechelenvillage.com

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.