Home > Culinair > Tweesterrenchef Nico Boreas hele maand november te gast in Hotel Merici Sittard

Tweesterrenchef Nico Boreas hele maand november te gast in Hotel Merici Sittard

Chef Joël Reintjens van Restaurant George’s – de stijlvolle eetgelegenheid van Hotel Merici aan de Oude Markt in Sittard – nodigt vanaf woensdag 4 november elke maand een bekende chef uit om die hele maand gedurende een aantal avonden te gast te zijn in zijn keuken. Nico Boreas, eigenaar van tweesterrenrestaurant Sabero in Roermond, bijt de komende novembermaand het spits af.

Sabero baarde eind 2018 landelijk opzien door vanuit het niets met twee sterren in de Michelingids terecht te komen.  Voor hun komst naar Roermond waren Nico Boreas en zijn vrouw Sonja jarenlang de drijvende krachten achter restaurant Boreas in het Brabantse Heeze, dat eveneens twee Michelinsterren had. ,,In dit concept komt Nico dus samen met mij in de keuken. We koken gezamenlijk heerlijke gerechten”, legt Joël Reintjens uit.

All inclusive

Sabero – dat in normale tijden meer dan uitstekend draait – is op dit moment gesloten in verband met de coronacrisis, net zoals alle restaurants die geen onderdeel zijn van een hotel. Restaurant Georges mag wél gasten ontvangen, op de uitdrukkelijke voorwaarde dat ze ook hotelgast zijn. Aan die eis kan Hotel Merici voldoen door gasten voor 249 euro per persoon een all inclusive-arrangement aan te bieden, bestaande uit een vijfgangendiner met alles erop en eraan én een overnachting inclusief ontbijt.

,,Ons gezamenlijke doel is om mensen die graag op hoog niveau uit eten gaan op deze manier een stukje culinair plezier te kunnen geven”, zegt directeur Martin Hendricks van Black Label Hotels, de hotelgroep waarvan het dit jaar geopende Hotel Merici deel uitmaakt. ,,Uit geluiden die ons bereiken maken wij op dat er veel belangstelling voor is.”

Gasten verwennen

Nico Boreas is de hele maand november, van woensdag tot en met zaterdag, te gast in George’s. Voor december – en eventueel de maanden daarna – zijn inmiddels diverse sterrenchefs in beeld. ,,De gesprekken lopen”, zegt Hendricks. ,,Verschillende andere ‘grote namen’ hebben al te kennen gegeven dat ze het leuk vinden om aan de formule ‘Chef Joël Invites’ mee te werken. Vergeet niet dat de meeste chefs er erg naar uitkijken om weer achter de pannen te staan en hun gasten te verwennen. Voor een jong hotel als dat van ons is de formule een mogelijkheid om in deze economisch zware tijden toch een beetje door te kunnen blijven draaien. Bovendien kunnen mensen zo op een aantrekkelijke manier kennismaken met ons hotel.”

Hotel Merici is gevestigd in het voormalige klooster van de zusters Ursulinen in hartje Sittard. Het hotel opende eerder dit jaar de deuren na een omvangrijke renovatie. Het inpandige restaurant George’s is sinds 15 augustus open en geniet inmiddels bekendheid als culinaire hotspot.

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.