Home > Culinair > Topchef Anne-Sophie Breysem eerste Jeneverambassadeur van Hasselt

Topchef Anne-Sophie Breysem eerste Jeneverambassadeur van Hasselt

Op de eerste dag van de Jeneverfeesten, zaterdag 15 oktober, krijgt Anne-Sophie Breysem als eerste de eretitel ‘Jeneverambassadeur’. Ze vervult deze functie een jaar lang. Gedurende die periode prijkt ze ook op het etiket van de blauwe kruik van het Jenevermuseum.

 Nele Kelchtermans Schepen van Cultuur over het ambassadeurschap van Breysem: ,,De Stad Hasselt en het Jenevermuseum zetten de komende jaren sterk in op spraakmakende smaakbelevingen en met Anne-Sophie hebben we de perfecte ambassadeur om dit Jenevererfgoed op innovatieve wijze uit te dragen.” De directeur van het Jenevermuseum, Davy Jacobs, hoefde niet lang na te denken over wie de eer kreeg als eerste Jeneverambassadeur te worden: ,,Breysem promoot al jaren haar liefde voor jenever op een excellente culinaire wijze en ze was onlangs ook een van de gezichten van de ‘spraakmaker-smaakmaker-campagne’ van onze stad. Zij tilt gastronomisch vakmanschap tot op het hoogste niveau. Dit sluit perfect aan met onze passie én missie om het jenevervakmanschap uit te dragen.”

Anne-Sophie Breysem won in 2015 de titel van “Lady Chef of the Year”. Ze kookte jarenlang in restaurant De Kwizien, tegenover het Jenevermuseum. Met Jaume Soler startte ze in 2018 een eigen zaak: restaurant Ansoler. In 2021 was de spraakmaker-smaakmaker voor Visit Hasselt. Komend jaar spant Breysem zich in om jenever nog nadrukkelijker op de kaart te zetten. Voor het invullen van het ambassadeurschap heeft Anne-Sophie ideeën genoeg. Begin volgend jaar zal ze in het Jenevermuseum een aantal foodpairings organiseren met jenever en een smaakwandeling door het museum. ,,Samen met de meester-stoker Steven Reekmans wil ik ook aan de slag gaan om mij te verdiepen in de verschillende smaken, kruiden en aroma’s die aanwezig zijn in jenever. Ik werk nu ook al graag met jenever om mijn sauzen iets meer smaak te geven. Lichte jenevers zoals de fruitjenevers voor de vinaigrette bij de vis. Zwaardere jenevers bij het vlees en roomjenevers bij de desserts. Er zijn zoveel verschillende soorten jenever dat mijn inspiratie niet snel uitgeput zal geraken. Bovendien gebruik ik jenever ook vaak in mijn huisaperitief of in pralines en nagerechten. Dankzij dit ambassadeurschap kan ik deze kennis nog meer verdiepen,” glundert Anne-Sophie.

show auteur

Auteur: Kris Németh

Enthousiast promotor euregionale kunst en cultuur

Kris Németh

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.