Home > Culinair > Toine Hermsen neemt afscheid van Maastrichtse binnenstad

Toine Hermsen neemt afscheid van Maastrichtse binnenstad

De bekende chef-kok Toine Hermsen neemt deze week afscheid van zijn bekende gelijknamige restaurant in de Bernardusstraat in het hartje van Maastricht. Zaterdagavond staat hij daar voor het laatst achter de kachel en vanaf zondag is de zaak gesloten.

Hermsen begint samen met zijn huidige vrouw Shoom Vicento deze zomer een nieuw concept, een zogeheten boerderijrestaurant aan de rand van Maastricht op de Meerssenerweg. Het nieuwe restaurant krijgt de naam ‘Toine Hermsen Cuisinier, Le Jardin des Copains’.  „Dat slaat op de prachtige tuin die erbij ligt. In de zomer kunnen de gasten heerlijk buiten eten.”

Het restaurant zal maar drie keer in de week open zijn, op vrijdag- en zaterdagavond en op zondagmiddag.

Toine Hermsen was een van de eerste chefs in Nederland  die twee Michelin-sterren kookten, eerst bij Hotel-restaurant Prinses Juliana in Valkenburg en later in zijn eigen zaak in Maastricht, waar hij meer dan 25 jaar zijn gasten verwende met de klassieke Franse keuken.  Op beide plekken leidde hij bovendien veel huidige sterrenchefs op zoals Margo Reuten (Da Vinci), Nico Boreas (het voormalige restaurant Boreas), Hans van Wolde (Beluga) en  Eric van Loo (Parkheuvel).

De restaurantlocatie in het centum van Maastricht nabij het Onze Lieve Vrouweplein komt vanaf komende zondag vrij voor eventuele horeca-ondernemers die op deze mooie plek een nieuwe start willen maken. Hermsen is nog bezig met mogelijk geschikte kandidaten, maar heeft nog geen knoop doorgehakt. „Dat staat ook los van het nieuwe project, dat gaat sowieso door.”

 

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu