Home > Culinair > Toine Hermsen begint boerderijrestaurant

Toine Hermsen begint boerderijrestaurant

De bekende chef-kok Toine Hermsen (63) opent op 1 juni volgend jaar een boerderijrestaurant aan de rand van Maastricht, nabij Kruisdonk. Eind maart, na afloop van de kunstbeurs TEFAF, sluit Hermsen zijn huidig restaurant in het centrum van Maastricht.

Het nieuwe restaurant krijgt de naam ‘Toine Hermsen Cuisinier, Le Jardin des Copains’.  „Dat slaat op de prachtige tuin die erbij ligt. In de zomer kunnen de gasten heerlijk buiten eten.”

Het restaurant zal maar drie keer in de week open zijn, op vrijdag- en zaterdagavond en op zondagmiddag.  „Fysiek wil ik het wat rustiger aan gaan doen, maar ik wil het koken niet helemaal loslaten. Ik ga nog zeker tien jaar door of nog langer, samen met mijn nieuwe partner Shoom Vicento, die de gasten zal ontvangen.”

In de nieuwe zaak zal er maar plaats zijn voor maximaal 25 mensen. „Het wordt een soort huisrestaurant, waar we gasten als ware vrienden ontvangen. Het wordt een exclusieve zaak, maar heel betaalbaar. Mijn kookstijl blijft hetzelfde.”

Toine Hermsen was een van de eerste chefs in Nederland die twee Michelin-sterren kookte, eerst bij Hotel-restaurant Prinses Juliana in Valkenburg en later in zijn eigen zaak in Maastricht. Op beide plekken leidde hij bovendien veel huidige sterrenchefs op zoals Margo Reuten (Da Vinci), Nico Boreas (het voormalige restaurant Boreas), Hans van Wolde (Beluga) en  Eric van Loo (Parkheuvel). De laatste jaren heeft Hermsen geen Michelin-ster meer. Een tijdlang heeft hij het om medische redenen rustiger aan moeten doen. „Maar ik heb er weer zin in en met deze formule kan ik topkwaliteit leveren en daarnaast nog een fijn leven leiden.”

Onlangs maakte Hans van Wolde van Beluga bekend ook een restaurant in een boerderij te beginnen en wel in het dorp Reijmerstok in het Limburgse Heuvelland. Ook daar zal plaats zijn voor circa 25 gasten. Dat moet begin 2020 open gaan. Dat restaurant zal veel groter worden dan dat van Toine Hermsen en zal op een hoger prijsniveau komen te liggen.

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu