Home > Culinair > Tocht langs zeven B.Limburgse wijndomeinen

Tocht langs zeven B.Limburgse wijndomeinen

Gelet op de nog gedeeltelijke lockdown in België – waarin ‘niet-essentiële verplaatsingen’ ten sterkste worden afgeraden – is het een prachtkans: een virtuele tocht – #vanuituwkot – langs zeven wijndomeinen in Belgisch Limburg. Op zondag 10 mei (Moederdag) verzorgt de Vlaamse krant Het Belang van Limburg een speciale livestreaming, waarin een kijkje achter de schermen van een aantal vooraanstaande Limburgse wijnhuizen wordt gegeven. Het gaat om een initiatief van Toerisme Limburg in samenwerking met JCI Hasselt. Deze club van jonge ondernemers zet zich tijdens de coronacrisis extra inzet om Limburgse streekproducten te promoten. Dit alles onder het speelse motto: ‘shop lockaal’

Wie komende zondag, vanuit zijn of haar kot, deelneemt aan de livestreaming, heeft niet alleen een unieke kans om zeven wijnbedrijven te leren kennen, maar kan ook vragen stellen, die tijdens live-interviews zullen worden beantwoord. Wie zorgt voor een of meerdere flessen wijn, kan zelfs live ‘proeven’ onder leiding van de Belgisch Limburgse wijnbouwers Geurt van Rennes en Peter Colement (Clos d’Opleeuw)

De zeven wijndomeinen die worden bezocht zijn: Wijndomein Sassenbroek, Wijndomein Genoels-Elderen, Wijndomein Crutzberg, Gloire de Duras, Wijndomein Aldeneyck, De Caybergh en Clos d’Opleeuw.

Via de webshop van JCI  kunnen diverse proefpakketten worden besteld, waaronder een exclusieve fles Cos d’Opleeuw inclusief bijpassende Limburgse ‘tapas’ van sterrenchef Alex Clevers van Vivendum.

lockaal.be

hide auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu