Home > Culinair > Tijdens het eerste Limburgs Culinair Gala

Tijdens het eerste Limburgs Culinair Gala

Tijdens het eerste Limburgs Culinair Gala op Château St. Gerlach hebben twee medewerkers van restaurant De Leuf in Ubachsberg de award voor het beste jonge talent in de wacht gesleept.

De 21-jarige Michelle van de Bunt werd uitgeroepen tot meest talentvolle jongere in de bediening. En Thijs Gerards, souschef bij De Leuf, won de prijs voor het beste jonge talent in de keuken.

Zelf had Michelle van de Bunt niet verwacht te gaan winnen, zo vertelde ze na afloop, te meer omdat ze het in de finaleronde had moeten opnemen tegen twee andere zware kandidaten, namelijk Koen Wolters van restaurant Da Vinci in Maasbracht en Joost Tegelen van restaurant One in Roermond.

Ook Thijs Gerards had het behoorlijk zwaar gehad. Hij moest het opnemen tegen twee stevige andere keukentalenten, Steyn Dullens van Da Vinci en Tess de Groot van One.

Zij werden eerder op de dag tijdens een speciale wedstrijd beoordeeld door routiniers zoals Toine Hermsen, Hans Snijders, Otto Nijenhuis, Rob Hartman en Erik Sauter.

Naast de award heeft Thijs Gerards een stage van een week gewonnen bij het 3-sterrenrestaurant De Librije in Zwolle, met dank aan Hans van Wolde als intermediair.

Michele van de Bunt mag voor een speciale ontvangst met maximaal 4 personen naar het topwijnhuis Robert Weil in Kiedricher in Duitsland, met dank aan Vojacek wijnen als intermediair.

Prijzen waren er ook voor twee aanstormende jonge talenten Sef Timmermans van Gilde Opleidingen werd uitgeroepen tot meest talentvolle leerling in de bediening. Tot meest talentvolle leerling in de keuken werd uitgeroepen Tycho van Malde van het Arcus College.

De award voor beste jonge Limburgse horecaondernemer van dit moment werd uitgereikt aan een tweetal, namelijk Charlotte Nelissen en Kenny Coenen van Tomato in Maastricht.

Vrijwel alle sterrenchefs van Limburg hadden gevolg gegeven aan de uitnodiging om aanwezig te zijn op het gala, dat met 230 feestelijke uitgedoste gasten – onder wie namens de provincie Limburg de gedeputeerden Hans Teunissen en Hubert Mackus – geheel was uitverkocht.

Het Limburgs Culinair Gala is een nieuw initiatief van Chapeau in samenwerking met een groot aantal partners, waaronder de Oostwegel Collection, BBB Maastricht, Folie Culinaire, Daily Fresh Food, Fish XL, Foodlab Limburg en Slagerij Kusters. De opzet is om met een jaarlijks terugkerende editie de Limburgse gastronomie een nieuwe impuls te geven, onder meer door het stimuleren van jong talent, waarvan er, zo werd tijdens het gala duidelijk, in Limburg voldoende rondloopt.

Onder meer Hans van Wolde (Beluga), Nico Boreas (Sabero) en Margo Reuten (Da Vinci) riepen op tot samenwerking en vernieuwing om Limburg op gastronomisch gebied steviger op de kaart te zetten. Dat pleidooi werd met grote instemming begroet door de aanwezigen.

Als er iets duidelijk werd  tijdens de eerste editie van het Limburgs Culinair Gala op Château St.-Gerlach in Houthem, dan was het wel dat de zuidelijkste provincie van Nederland op culinair gebied nog altijd boordevol ambities zit.

Het team van Chapeau wil alle alle partners en sponsors* die het eerste Limburg Culinair Gala tot een succes hebben gemaakt nog eens hartelijk bedanken en kijkt uit naar een mooie verdere mooie samenwerking in de toekomst.  

 

Cameraman: Ben Brack

* Blanche Dael / Bombay Sapphire / Brand Bier / Bulldog London Dry Gin,  / BBB Mstricht / Château St. Gerlach / Daily Fresh Food / Demo Productions / Fish XL / Folie Culinaire / Foodlab Limburg / Jameson Irish Whiskey / Krisztián en Judit Egyed / Martini / Mise en Place / Oostwegel Collection / Otto Gourmet / Schweppes / Shake and Serve / Slagerij Kusters  / Tito’s Handmade Vodka

________________________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.