Home > Culinair > Tiende editie Lekker Venlo feestelijk van start

Tiende editie Lekker Venlo feestelijk van start

Auteur: Maarten van Laarhoven

Een knallende roze confettiregen en drie kussen van een vrouwelijk lid van het organisatiecomité, gekleed in een opvallend chique roze jurk. Voor gedeputeerde Ger Koopmans had de tiende editie van Lekker Venlo, die gisteren van start ging in het Julianapark in de ‘hoofdstad’ van Noord-Limburg niet stijlvoller kunnen beginnen.

In zijn openingstoespraak (die begon met de woorden ‘Beste Maastrichtenaren’) liet de in Noord-Limburg geboren en getogen provinciebestuurder er geen misverstand over bestaan dat culinair genieten wat hem betreft een kunst is die ze in het noorden van de provincie Limburg minstens even goed verstaan als in het zuiden. Wellicht dat daarom maar liefst drie gedeputeerden naar het ‘stedje van lol en plezeer’ waren afgereisd.

Om deze video te kunnen bekijken moet je de statistieken, marketing cookies accepteren.

Het driedaagse evenement ging gisteravond om 19.00 uur van start met de traditionele besloten businessavond voor het bedrijfsleven. Elk jaar opnieuw komen hier honderden beslissers uit bedrijfsleven, overheid en hoger onderwijs bijeen. Dit jaar waren er volgens de organisatie zo’n 1400 kaarten verkocht, iets minder dan vorig jaar.  

Het deed echter niets af aan de gezelligheid: er was alle ruimte om in alle rust te genieten van een keur aan exclusieve hapjes en drankjes, geserveerd door in totaal dertien Noord-Limburgse restaurants en andere eetgelegenheden. De in of op hoogwaardig wegwerpservies gepresenteerde culinaire gerechtjes werden rondgebracht door vriendelijk lachende serveersters.

Het driedaagse feest gaat vandaag en morgen verder. Met de bezoekers van de businessavond erbij opgeteld, worden zo’n 10.000 bezoekers verwacht.    

Foto’s Frits Widdershoven

 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu