Home > Culinair > Thermae 2000 presenteert eigen Cauberg-huisbier

Thermae 2000 presenteert eigen Cauberg-huisbier

Thermae 2000 heeft het feit dat met ingang van vandaag de terrassen beperkt mogen worden geopend, aangegrepen om een eigen bier te lanceren dat is gebouwen met mineraalwater uit de eigen bron in de Cauberg. De eerste Cauwe, zoals het biertje heet, is vandaag in ontvangst genomen door de recent geïnstalleerde nieuwe burgemeester van Valkenburg, Daan Prevoo.

,,Mensen hebben lang genoeg moeten wachten en dit is alvast een kleine beloning”, aldus Bastiaan Klomp, directeur van het wellnessresort op de Cauberg in Valkenburg. ,,Het is ook een beloning voor onze medewerkers die afgelopen maanden keihard gewerkt hebben aan schilder- en kluswerkzaamheden. Zij hebben de gasten in ons bedrijf enorm gemist.”

Anders dan normaal, zijn de terrassen ook toegankelijk voor gasten van buitenaf. De huidige openstelling blijft in elk geval van kracht zolang lang de overige faciliteiten gesloten zijn.

Het eigen huisbier is tot stand gekomen in samenwerking met Brouwerij Klinker in Maastricht. Een Klinker weizen met mineraalwater uit de 80 meter diepe bron in de Cauberg. Het water draag het Duitse predikaat ‘Ursprünglich rein’. ,,Een heerlijk koud biertje nadat je de Valkenburgse kuitenbijter getrotseerd hebt”, aldus Klomp.

Hij had de weizen graag afgelopen week geserveerd tijdens de wielerklassieker Amstel Gold Race. ,,Maar dit is misschien nog wel leuker. Na bijna vijf maanden sluiten is er een eerste zicht op een heropening van de horeca en dat moet gevierd worden.”

Mensen die willen komen genieten van het prachtige uitzicht vanaf de top van de Cauberg, een “Cauwe” willen komen drinken of genieten van een lunch of borrel op het dakterras, wordt verzocht te reserveren via WhatsApp of telefoon.

 

 

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.