Home > Culinair > Terras met bovenverdieping op het Onze Lieve Vrouweplein

Terras met bovenverdieping op het Onze Lieve Vrouweplein

Horecaondernemers en leveranciers vinden het een mooi initiatief, en ook de gemeente Maastricht – die op dit moment alle ruimte wil geven aan vernieuwende initatieven – is positief over het plan: een exclusief terrasdek op het Onze Lieve Vrouweplein in Maastricht, een van de bekendste en drukstbezochte terraspleinen van Limburg.

Het terrasdek, met terrasruimte op de begane grond én op een eerste verdieping, wordt op dit moment ontwikkeld door Derlon Hotel Maastricht. ,,Een initiatief van samenwerkende uitbaters, die kansen willen benutten”, aldus Sione Götte, general manager van Derlon Hotel Maastricht.

,,Wij kunnen op deze plek niet de breedte of lengte in. Maar we kunnen wel gebruiken maken van de hoogte, dacht ik zo.”  Het terrasdek biedt de uitbaters evenveel plek als tot voor kort het geval was, ondanks de 1.5 meter afstand die dient te worden gerespecteerd als naar verwachting per 1 juni de terrassen weer opengaan.

Wij kunnen op deze plek niet de breedte of lengte in. Maar we kunnen wel gebruiken maken van de hoogte, dacht ik zo.

,,We doen het samen”, aldus Götte. ,,Met dit terrasdek creëren wij een exclusieve terrasbeleving voor onze gasten. Exclusiviteit past bij het Onze Lieve Vrouweplein. Daarnaast heeft de coronacrisis een grote impact op onze bedrijven. Wij moeten snel inspelen op de veranderende maatschappij en economie”.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu