Home > Culinair > ’t Wycker Cabinet extra in het zonnetje

’t Wycker Cabinet extra in het zonnetje

Goed nieuws uit het Maastrichtse stadsdeel Wyck: Bistrot-bar ’t Wycker Cabinet krijgt er met ingang van maart, na 10 jaar lobby’en, een stukje terras bij! De van origine Portugese terrassets van de bekende zaak in Wyck vinden we nu nog louter op het terras aan de Wycker Brugstraat. Daar krijg je de reuring van het altijd gezellige stadsdeel volop mee. Helaas ontbreekt daar, met name in het voorjaar en vroeg in de ochtend, de zon.

Sociale controle
Met een extra stukje terras, wordt dat probleem getackeld. Aan de zijkant van ’t Wycker Cabinet, aan de Wycker Grachtstraat, kun je wel de hele dag van het zonnetje genieten. De extra zon aan de zijkant van het terras is geweldig, vindt Sander Verhoeven, eigenaar van ’t Wycker Cabinet. Al windt hij er geen doekjes om dat het fijn is om extra couverts te kunnen draaien. Daarnaast wil hij met dit extra stukje terras de sociale controle in de Wycker Grachstraat, waar het in de avonduren over het algemeen stil en donker is, vergroten. Hij hoopt dat er op deze manier een grotere (en gezelligere) doorloop richting Plein 1992 gerealiseerd kan worden.

Dit sluit aan bij andere mooie (horeca) initiatieven, zoals de gerenoveerde Brouwerij Bosch, de nog te openen Wyck Bazaar en het ‘zusje van…’.

Na de ‘pilot’-periode van maart tot juni zal de gemeente Maastricht de terrasvergunning evalueren en bepalen of deze omgezet wordt in een permanente vergunning.

Het zusje van
Iedereen die ’t Wycker Cabinet al eventjes volgt, weet dat zij sinds vorig jaar een tweede locatie in de Wycker Grachtstraat in gebruik hebben. Hoewel in eerste instantie werd gecommuniceerd dat hier ‘het zusje van’, met plek voor groepen en gezelschappen, zou komen, zingt inmiddels volop rond dat er een slight change of plans is. Hoe en wat mogen we nog niet verklappen, maar zal snel bekend worden.

Precies op tijd voor het nieuwe zonovergoten terras, sloeg ’t Wycker Cabinet deze maand het eerste vat van hun nieuwe huisbier aan. In mei volgt de nieuwe menukaart.

Wycker Brugstraat 29b Maastricht – www.wyckercabinet.nl

hide auteur

Auteur: Demy Janssen

Levensgenieter met een vlotte pen

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.