Home > Culinair > Struyskommitee sponsort sporttoestellen in de stad

Struyskommitee sponsort sporttoestellen in de stad

Auteur: Maarten van Laarhoven

’t Struyskommitee, de organisatie achter het fameuze Maastrichtse eet- en drinkfestijn ’t Preuvenemint, wil inwoners en bezoekers van Maastricht laten afvallen door hen te laten sporten. Om dat te bewerkstelligen zullen de opbrengsten van ’t Preuvenemint 2016, dat van 25 tot en met 28 augustus wordt gehouden op het Vrijthof, gebruikt gaan worden om vaste sporttoestellen door de gehele stad te plaatsen.

Dat is vandaag bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse persconferentie van het comité in het NH Hotel in Maastricht. Samen met sportcentrum Training Maastricht en de gemeente Maastricht wil ’t Struyskommitee zich inzetten om de inwoners van Maastricht de mogelijkheid te bieden om op een laagdrempelige manier meer te gaan bewegen in de buitenlucht, zo heeft het officieel.

Het initiatief sluit aan bij het thema van editie 2016, die de titel ‘Op eur gezoondheid!’ gekregen heeft. Omdat het een lustrumjaar betreft gaat al het geld dat tijdens het evenement wordt ingezameld (vorig jaar werd op de cent nauwkeurig 138.027,90 euro opgehaald) naar dit ene, volgens het ’t Struyskommitee belangrijke doel.

Nieuwe app

’t Preuvenemint gaat met zijn tijd mee, zo klonk het vanmiddag tijdens de persconferentie. Concreet betekent dit dat steeds veelvuldiger gebruikgemaakt wordt van de social media. Om het publiek adequaat te informeren is een nieuwe app ontwikkeld, die ‘vanuit het oogpunt van duurzaamheid’ de aloude PreuveneGids vervangt. Binnen de app, PreuveneApp genaamd, wordt nieuws over het evenement gedeeld en kunnen restaurateurs en sponsors zichzelf presenteren. Ook de navigatie over het Vrijthof is verbeterd, zodat bezoekers gemakkelijk naar het restaurant van hun keuze kunnen lopen. In totaal zullen dit jaar 28 deelnemers hun opwachting maken op ’t Preuvenemint.

Om de moderniseringsslag compleet te maken beschikt ’t Struyskommitee sinds vandaag over een geheel nieuw logo, waarin, aldus de organisatie, de missie (samen genieten voor het goede doel) sterker naar voren komt. ,,Niet alleen legt het logo de link naar het culinaire aspect van het evenement middels de koksmuts en de cloche, maar ook verwijst het hart op de cloche naar datgene waar wij het voor doen: het goede doel!”

Andere indeling

Ook de vertrouwde indeling van het evenement ondergaat enkele veranderingen. Vanwege de veiligheid is ervoor gekozen de restaurateurs op de trappen onder de Sint Servaas een andere plek te geven. Op grond van nieuwe regelgeving mag de vertrouwde kiosk niet meer gebruikt worden als podium. Om die reden wordt voorzien in de bouw van een apart podium. De kiosk krijgt een andere plek. Door de verschuiving is er echter wel ruimte ontstaan voor een extra buffet: ’t Hoes vaan Brand.

Het gehele programma is terug te vinden in de PreuveneApp en op www.preuvenemint.nl/programma.

 

 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.